Günün büyük bölümünü uyumadan, yorgun ve gece yarısı yetmez, zaman zaman da sabahın ilk ışıklarına kadar çalışan benim gibi bir çok insanı; patron, kariyer sahibi, keyfi yerinde olarak gören ama, sabah sekiz, akşam beş işini bitirip, önce eve sonra kahveye giden işçinin bayramı bugün.

Yüzde sekseni bulmuş enflasyonu, bin TL artışla görmezden gelip, "Buna da çok şükür." diyerek kendisini ezen sisteme, “iktidara”yine oy veren aynı işçi, seni beni, yani "Kahrolsun patron." dediklerini de 'bir eli yağda, bir eli balda' sanarak gece rahat uyuduğu yatağında Reisini dinler en az üç çocuk yapmaya devam eder.

Evet bugün 1 Mayıs yani İşçi ve Emekçiler Bayramı,  bu gün yine bayram yani resmi tatil..

Ama resmi ve resmide işçi görünmeyen bir eli yağda, bir eli balda denen asıl işçi yani 'kahrolsun' denen patron yolda; fabrikada gelen elektrik faturalarına bakakalıyor. Bu ay ödeyeceği faturaları hesaplıyor. Biriken vergi ve sigorta borçlarını nasıl taksitlendireceğini kara kara düşünürken, 21 yıl sonra “Doğru zaman, Doğru adam" lı dev posterler eşliğinde seçime giden ülkenin işçisine bakar..

Ve o işçiler gibi kendisinin nasıl rahatlayacağını ve iki hafta sonra değişimin olup, olmayacağını kara kara düşünür.

Çünkü bugün bayramını kutlayan işçinin, torununa harçlık veremeyen emeklinin, çocuğuna okul çantası hazırlayamayan annenin hala aynı yerde durduğunu, bu da yetmezmiş gibi senden benden daha politik davranıp yaşanacak bir değişimle kanuni olarak zorunlu olan dul maaşının, yaşlı parasının yani bin TL’sinin kesileceğini İŞKUR, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfından aldığı yardıma şükreder.

Hazır kıta bindirildikleri otobüsler ve doldurdukları meydanlarda "Dinimiz elden gider, şampanya içerler, Diyanet’i kaldırırlar hatta yetmez millet iradesi denen sandığa atılan oyla darbe yaparlar.." edebiyatlarını dinler yatar, yuh çeker bununla yetinmez Reise karşı olanların 14 Mayıs'ta mevta olmalarına edilen duaya el açar amin derler.

Ve bugün 1 Mayıs, bayramını kutlamak için dövülmeyen sömürülmeyen (!), sövülmeyen (!), 1kg et alan (!) ve kahvede şak şuk okeyle bayram yapan işçi bayramı..

Evet, "Kahrolsun patron." yetmedi muhalefet denen bugün bayram iken yarın 14 Mayıs'ta pardon 15 Mayıs'ta ya çek senet derdiyle iflas etmemek için kendisini işten çıkarıp kapıya kilit vurmayı düşünen patronla bayram edecek ya da karalar bağlayacak olan bir gün öncesinde son 13 gün..