Arsa ve arazi satışının kolaylaştırıldığı yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, yabancı uyrukluların ülkemizde edindiği taşınmazların sayısının her geçen yıl arttığını ve bu artışın yüreğimizin yandığı depremle yerle bir olan doğu ve güneydoğuda da artışa neden olacağı iddialarının ortaya atıldığı şu günlerde CHP'li Ardahan Belediyesinden sonra yine CHP'li olan Ardahan'ın   en çok araziye sahip ilçesi Hanak'ta da aynı partili belediyenin arsa satışı için ilan çıkardığını öğreniyoruz.

Önü, Beşikkaya HES Barajı ile kesilip, suyunun büyük bölümünün Karadeniz'e akıtılacağı ileri sürülen ve bu yöndeki iddiaların iktidar milletvekili tarafından da 'müjde' olarak twitir yoluyla kamuoyuna duyurulduğu bir zamanda yaşanan iki depremle yerle bir olan Hatay ve diğer 9 kentin yanı sıra fay hattı üzerinde bulundukları için tedirgin olan vatandaşın yabancılara arsa satışı yapmamasına devletinde buna izin vermemesi gerektiğine dikkat çekildiği,  bir nehir yatağı olan yerinin satışa çıkaran CHP'li Belediyeden sonra aynı partiden arsa satışı ilanı verilmesi ne kadar ilginç bir durum değil mi?

İlginç mi bilmem ama ben Ardahan Haber adlı internet sitemizin konuya Şener Şen'in filminden esinlenerek 'Züğürt Ağa Köyü, pardon Belediye Hanak'ı Satıyor!' başlıklı habere bakıyorum.

'Başta Hatay Amik Ovası, Asi Nehrinin yanı başındaki binaların yaşanan iki depremde tabut olup, binlerce insanın ölümüne neden olduğu ve arazilerini yabancılara satılmaması için çağrıların yapıldığı günümüzde Ardahan Belediyesinden sonra Hanak Belediyesi de belediyenin mal varlığı olan arsa satışına çıktı.

CHP'li Ardahan Belediyesinden sonra yine CHP'li olan Ardahan'ın Hanak İlçe Belediyesi de belediyeye ait olan arsaları satılığa çıkardı.

Şener Şen'in başrol oyuncusu Züğürt Ağa filmini hatırlatan bu iki satışın hem de deprem telaşında olunan bir zamanda ilana çıkarılmasının anlamsızlığına dikkat çeken Ardahan ve Hanaklılar yerel seçimlere 1 yıl kalan  böyle bir zamanda CHP'li Başkanların arsa satma işinin 'Ağalar köyü satıyor' filmlerini hatırlatmaktan öte bir şeyi akla getirmediğini belirtip, Kura Nehrinin yatağı olan Ardahan Belediyesine ait arazilerin yanında göçün devam ettiği Hanak'taki arsaların satış ilanlarına tepki gösterdikleri görülmekte.

İşte Kura nehrinin yatağı olan Ardahan eski garajının yerini satılığa çıkaran Ardahan Belediyesinden sonra CHP'li Hanak Belediyesinin arsa satış ilanı.

'Belediyemizce aşağıda ki tabloda belirtilen arsa vasıflı taşınmazların 2886 sayılı Devlet ihale Kanununun 45. maddesi gereğince açık teklif açık artırma usulü ile satışı yapılacaktır. İhaleye Katılmak isteyen vatandaşlarımızın ihale tarih-saatinden önce Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne gelerek evraklarını almaları gerekmektedir. İhale Tarih -Saat : 22/02/2023 - 10:00 Hanak Belediyesi'' şeklindeki o haber aynen bu şekilde.

Evet, yine CHP'li olan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine 2020 yılında yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü İstatistik Bilgi Sistemi kayıtlarına göre son beş yılda (01.01.2014-15.06.2020 tarihleri arası) yabancı gerçek kişiler tarafından satış vb. yollarla 18 milyon 451 bin 099 metrekare ana taşınmaz (arazi, arsa vb.) edinildiğini açıkladığını da öğrenirken 2020'nin üzerinde 2 yıl daha geçtiği ve bu son yıllarda bu satışa yeni satışların eklenip, eklenmediğini bilememem.

Ama Kanal İstanbul denen çılgın açıklamalar ardından İstanbul ve diğer batı kentlerinde de bu yönde artışlar olduğunu duyuyor, öğreniyor ve Şener Şener gibi rahmetli Kemal Sunal'ın baş rolünde oynadığı Şark Bülbülü filminde ki Halil ağanın sonradan gerçekten satılan Sarısöğüt köyünün Zülfü Ağaya satışını anlatan komedi filmini bir daha izliyor, yeniden acı acı gülerken ağlarım depremle yerle bir olan ülkem gibi...