Başlattığı barış süreci bugün birlikte hareket ettiği ileri sürülen Ergenekonların ve Paralelcilerin yüzünden tamamlayamadığına inandığımız ama her seçim öncesi ortaya attığı iddialarla yeni gerginlikler yaratan ve bu gerginlikler üzerinde yürüttüğü politikalarla 21 yıl boyunca iktidar da kalmayı başaran Recep Tayyip Erdoğan halen cumhurbaşkanı olduğunu farkına varmamış gibi..
Son olarak İstanbul’da benim gibi sigara içen gençlere çıkışan ve ‘Zabıta nerede?’ diyerek gençleri oradayken cezalandırmak isteyen Cumhurbaşkanı yaptığı konuşmalarından da ise sanki hala bir partinin genel başkanı gibi konuşuyor.
Ve sanki bunu bilerek yapıyor.
Çünkü cumhurbaşkanı da benim, başbakan da benim hatta muhalefet mi oda benim demek istiyor sanki...
Aslında başkanım, tekim benden başkası beka demek istiyor.
Ve öyle de davranıyor, davranmaya da devam ediyor ve edecek gibide..
Çünkü bugünkü aynı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı ve yetmedi AK Parti'ni de Genel Başkanı ve başkanda...
Yani başkanlık sistemine geçilmeden yazdığım gibi Erdoğan artık başkandır ve Türkiye’de başkanlık sistemi başlatmıştır diye yazdığım gün gibi bugün aynılarını da yapıyor.
Barış sürecin de aracı olan HDP’ye Hain çetesi diyen ve adeta, ‘ne barışı, ne barış süreci’ deyip, adına barış süreci denen sürece nokta koyan aynı Erdoğan daha önceki seçimlerde olduğu gibi ve ‘eski demeye gerek olmayan’ partisini yeniden iktidar yapmanın peşinde...
Çünkü geri dönülemez dediği artık başkanlık sürecinin devamı peşinde ve partisinin 2023 seçimlerinde alacağı oylarla.
Peki Erdoğan’ın tüm engellemelere rağmen başkanlık sistemini beş yıldır yerleştirmeye çalışırken dün terörist dediği, vizyonlu 100 yıl Türkiye hayaline davet etmediği ama TRT'ye çıkardığı rahmetli gibi bugün de Adalet Bakanını gönderdiği bulunan ve onca söz verdiği onca beklenti içinde olanlar ne yapacak?
Bilmem ama onların olmadığı oyun da tek taraflı hele hele bunca ulusalcı faşistler, ergenekoncu ve değiştireceğim deyip, ama sanki teslim olduğu bürokrasi iktidarı oldukça tek başına başkanlık tat vermez,,
Ve şimdiye kadar vermediği de belli derim, diyorum.