Ellerine silah verilip, polis evine yönlendirilen iki kadını izlerken barış sürecinin bir anda rafa kaldırıldığı o anları ve yine hem de uyurken şehit edilen karanlık oyunu görüyordum o karanlıkta kulübesinde oturmuş polise sıkılan kurşunların benim göğsüme saplandığını hissederken...

Ve bu ülkede iç barışın sağlanmasının ne kadar önemli olduğunu, bunun içinde MHP'nin yeniden gündeme getirdiği af tartışmalarının bir genel affa dönüştürülmemesi gerektiği ısrarımı burada bir kez tekrarlayarak diyorum ki; inanın barış zor değil..

Kolombiya hükumetinin solcu Farc örgütü ile 52 yıldır devam eden iç savaşı resmen sona erdirmesi başta havuz medya olmak üzere savaşta, çatışmada, kan ve göz yaşından beslenen taraflarca görmemezlikten gelinse de bunun için kurşun sıkmaktansa gül ya da barışın simgesi denen zeytin dalını kardeşçe birbirimize uzatmak için hiç de gecikilmiş değil..

Çünkü Kolombiya gibi yıllardır toplumları bölüp, parçalayan, yürek yakan sonu olmayan bu kör çatışmalar içinde olan birçok ülkenin bunu başardığı ortadadır.

Çünkü kan ve göz yaşının gün geçtikçe toplumlar arasındaki uçurumu açtıkça ülkenin içte ve dışta sıkıntılara girdiğini, son aylarda yaşanan ekonomik krizi tetikleyenin altında yatan nedeninde bu olduğu anlaşılması gerekenin bu ülkede yaşayan herkes anlamalı ve bu yönde yani barıştan yana haykırmalıdır.

Unutulmamalıdır ki; Kan akıtmanın kazananı olmayacak ve ülkemdeki iç çatışmaların Kolimbiya’daki gibi el ele verip, barışla sonuçlanabileceğini konuşmak, yazmak ve söylemek bu ülkeye ihanet değil, tam aksine bu ülkenin güçlenmesine, kardeşlik hukukunun yenide yeşermesine neden olacağı kesindir.

Evet Kolimbiya’da olduğu gibi Türkiye'de barışın zor bir iş olmadığını geride kalan yıllarda başlatılan ancak 7 Haziran ve 1 Kasım Genel seçimleri ardından masasının ayakları kırılan ve buzlukta olduğu söylenen ve ülke ekonomisine de can veren Barış Sürecinde açıkça gördük, yaşadık, mutlu olduk.

Gelin bir kez daha hep birlikte düşünelim ve birlikte bu ülkeye barışı getirelim.

Gelin birbirimize düşman gibi kurşunlar sıkarak değil, hak ve hukuku verilen fertler, toplumlar olarak kavga etmeden, tartışmadan, çatışmadan konuşarak, görüşerek hatta sevişerek bir kez daha barışı zorlayalım.

Çünkü inanın barış zor değil...