Şairlikle, şehirciliği karıştıranların bu ülkede idareci değil de ancak vekil olduklarını görmek için Ardahan’a bakmak yeterli..

Çünkü iş yapmaktansa yazdıkları kıytırıktan şiirlerle kendilerini şair, Orhan Kemal, Yaşar Kemal sananların çokluğunu göreceğiniz bir Ardahan göreceksiniz.

Evet, akşama kadar bilgisayar başında fal açarak mesai dolduranların yanı sıra şiir yazarak kendilerini şair sananların idare edenlerin çokluğunu göreceğiniz Ardahan’ın diğer bir özelliği de idarecilerin çoğunun vekilin vekilinin vekili olmasıdır.

Ülkenin Kafkaslara açılan biri (KTB) demiryolu olmak üzere üç gümrük kapısı olmasına karşı ithalatın, ihracatın istendiği düzeyde yapılmadığı, hayvancılığın gün geçtikçe bittiği bir Ardahan’da bir proje üretmeden günlerini doldurup, bir de üstüne rütbe alarak çekip gidenlerin çokluğunu da görmek mümkün.

Vekilinin ‘Her şeyi ben bilirim’, idarecisinin ‘Bana dokunmayın’ diyerek gün doldurduğu bir Ardahan’ın 2022/2023 Eğitim/Öğretim sezonun nasıl bitireceği de şimdiden belli gibi.

Buna nereden anlıyorsun diyecek olursanız eğer 1 Ekim’de açılacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Eğitim Komisyonu üyesi olan vekilinin 2016/2017 Eğitim/Öğretim sezonundan bu yana olduğu gibi 2022/2023 yılında da gecikmelide olsa memleketinin İl Milli Eğitim Müdür nihayet 2 yıldır asaletten olsa da yine öğretmensiz başladığından bi haber.

Evet, yeni öğretmen atandı diye twit mesajlarıyla memleketi kurtaran İlahiyatçı, 4 dönem art arda seçilmesine rağmen Erdoğan gibi bir dönem değil, ömür boyu yeniden seçilmek isteyen Prof. Dr. Orhan Atalay havuz medyasının İngiltere'de çocukların açlıktan silgi yediği haberlerini yaptığı şu günlerde Ardahan'da yine öğretmen sıkıntısı olduğundan haberin var mı?..

Bilmem ama birçok kamu dairesinde olduğu gibi İl Milli Eğitim'de de müdür olmasına katkı sunduğun ve adete tek başına mücadele eden ve yılların birikmiş sorunlarını çözmeye çalışan İl Milli Eğitim Müdürü Ertan Bulut'a sor.