Bu sabah 7.30’da  İşçi Emekçi Birliği,  İstanbul Avcılar, Altunizade, Tuzla/İçmeler Köprüsü, Terazidere, Kadıköy- Söğütlüçeşme’de, bildiri ve anonslarla, emekçileri ücretli kölelik düzenine karşı mücadeleye çağırdı.

…….

Bugün saat 10.00’da, Tüm Öğrenci Velileri Dayanışa Derneği İzmir Şubesi, okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilmesi talebiyle Eğitim Sen 1 Nolu Şubesi’nde açıklama yapacak.

……

Bugün saat 12.30’da,  SES İzmir Şubesi,  promosyon ücretlerine ilişkin Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Amatem binası önünde açıklama yapacak.

……. 

İstanbul Tabip Odası,  İstanbul: 06.10.2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan muayenehane hekimlerinin özel hastanelerde ameliyat ve girişimsel işlemler yapmalarını birtakım koşullara bağlayarak neredeyse imkânsız hale getiren ve muayenehanelerin kapanmalarına yol açacak olan düzenleme 7 Ocak’ta uygulanmaya başlayacak. İstanbul Tabip Odası olarak tüm hekimlerle birlikte sürdüreceğimiz mücadelemize ilişkin programımız hakkında bilgilendirmek amacı ile bugün saat 13.00’de yapacağımız basın toplantısına katılımınızı bekleriz.

…..

Bugün Hasta ve infazı yakılan tutuklular için başlatılan Adalet Nöbeti, Diyarbakır 8saat 11.00) ve İzmir’de (SAAT 15.00) devam edecek.

……. 

Bugün 12.30’da Batman  Emek ve Demokrasi Platformu, Esentepe’deki cami inşaatında yaşanan kazaya ilişkin Makina Mühendisleri Odası Şubesi’nde basın  toplantısı gerçekleştirecek.

……

Bugün HDP Adana Merkez Yüreğir ilçe binasına saldıran Suriyeli Ammar Hasan, Beşşar Elali ve Mahmut Kendirci hakkında açılan dava, Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

…..

Bugün saat 10.00’da, Kobanê Davası’nın 19’uncu periyod duruşmasının 6’ncı oturumu, Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülecek.

…….

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş hakkında açılan dava, Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 

……

Validebağ Gönüllüleri Derneği’nin Açtığı Davalara Destek. 9 gönüllü, 6 meslek odasının müdahil olduğu millet bahçesi iptal davası, Validebağ Korusu Koruma Amaçlı İmar Planlarının iptali davası. Tarih 30 KASIM 2022 Çarşamba.Yer : İstanbul 6. İdare Mahkemesi,  Bağcılar.Saat : 9:30. Buluşma yeri : Validebağ Sitesi-Migros önü, Cevizağacı karşısı.Araç kalkış saati : 7:00.

…..

Parçala-yönet adımı.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TTB ve TMMOB’ye yönelik atılacak adımları açıkladı. Bir süredir hedefte yer alan meslek odaları hakkında konuşan Bozdağ, “TTB ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile ilgili çalışmanın da sonuna geldiğimizi ifade etmek isterim. Yakında bu çalışmayı kamuoyumuzla paylaşacağız” dedi. 

…..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Asgari Ücret Komisyonu için TİSK ve Türk-İş başkanlarını davet ettiklerini, birlikte takvime karar vereceklerini duyurdu. Bakan Bilgin tarafından 29 Kasım’da gerçekleştirileceği belirtilen toplantı, ilerleyen saatlerde 1 Aralık’a ertelendi.

…..

Polyak Madencilik’ten atılan üyeleri ile birlikte eyleme devam eden Bağımsız Maden-İş, tüm iletişim kanallarının kapanması nedeniyle 5 Aralık’ta direnişe geçeceklerini duyurdu.

………..

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) gözaltındaki Gülten Matur’un 8 gün önce gözaltına alındığını ve sistematik işkenceye uğradığını duyurdu. HHB, Matur’un işkencesinin gizlenmek istendiğini kaydetti.

…..

İstanbul 25 Kasım Kadın Platformu, 25 Kasım gecesi yaşanan polis işkencesine karşı suç duyurusunda bulunacaklarını ve işkencenin normalleşmesine müsaade etmeyeceklerini açıkladı. 

……

Tüm Emekliler Sendikası, Yargıtay’ın verdiği kapatma kararı sonrasında bir yıldır sürdürdüğü fiili meşru mücadelesini, “Yeniden Kuruluş Kongresi” ile daha da kararlı biçimde sürdüreceğini ilan etti. Yeniden Kuruluş Kongresi’nde, emeklilerin “Yılda dört maaş ikramiye” ve “Yasal güvence” talepleri dile getirildi.

……

Tekirdağ ve Manisa’da yapılan ev baskınlarında çok sayıda HDP’li gözaltına alındı.

……

Tahir Elçi pek çok kentte anıldı Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi katledilişinin 7’nci yılında Diyarbakır,  İzmir, Mersin ve İstanbul’da gerçekleştirilen eylemlerle anıldı.

…….

Cemevlerini, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlayan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve torba yasaya karşı 8 Alevi çatı örgütü, bağımsız cemevleri ve yöre derneklerinin üye ve yöneticileri ile toplantılar yapmaya devam ediyor.

…..

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ve Petrol-İş Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, Erdemoğlu Holdinge bağlı SASA’da üyelerine yönelik baskılara dair fabrika önünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında Türk İş’e bağlı TÜMTİS, Tek Gıda İş, Türkiye Gazeteciler Sendikası, TOLEYİS, Tarım-İş, Tez Koop-İş, -Sağlık-İş, Demir Yol-İş, Yol-İş sendikaları katılarak destek verdi.

…..

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi katledilişinin 7. yılında meslektaşları tarafından Bakırköy Adliyesi önünde anıldı. “Tahir Elçi ölümsüzdür” yazılı pankartı açıldı.

……

Katledilişinin 7’nci yıldönümünde Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi mezarı başında anıldı. Meslektaşları, Elçi cinayetini karanlıkta bırakmama ve Elçi’nin mücadelesini gelecek nesillere taşıma sözünü yineledi.

…..

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan Altılı Masa, dokuzuncu kez Gültekin Uysal’ın ev sahipliğinde toplandı. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği önerisine ilişkin “Tarihi bir çalışmaya imza attık” denildi. 

……

Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsü’nde su deposunun inşaatında beton dökümü sırasında çökme meydana geldi. Enkaz altında kalan 2 işçiden biri kurtarılırken diğer işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

…..

İstanbul 25 Kasım Kadın Platformu, 25 Kasım Uluslararası Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü için Taksim Tünel’e yapılan çağrının yasaklanması ve yasağa rağmen Taksim’de ısrar eden 200’e yakın kadının işkenceyle gözaltına alınmasına ilişkin Karaköy’de bulunan İstanbul Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

……

Roboskî İçin Adalet Girişimi, Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde 28 Aralık 2011’de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 19’u çocuk 34 kişinin öldürülmesinin 131’inci ayında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde “Katiller bulunsun! Roboskî bir daha asla” pankartı önünde açıklama yaptı.

……

Bulgaristan Haskova Bölge Mahkemesi, Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı emrini verdiği ileri sürülen eski Özel Kuvvetler Komutanı Albay Mustafa Levent Göktaş’ın Türkiye’nin iade talebini reddetti.

…….

Eğitim Reformu Girişimi’nin raporuna göre, 6-9 yaş grubunda 82 bin 902, 10-13 yaş grubunda 82 bin 929, 14-17 yaş grubunda ise 404 bin 463 çocuk eğitimin dışında kaldı. Raporda eşitsizliğe dikkat çekildi.

……

Elektrikli araç şarj ünitesi hizmetleri alanında yatırım yapacağı açıklanan ve Kalyon Holding, gümrük vergisinden muaf tutuldu ve KDV istisnası hakkı tanındı.

….

DOSTLUK VE KÜLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)