Bugün saat 12.30’da,  İzmir’deki insan hakları ve hukuk örgütleri, tutuklu TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya dayanışma kartları gönderecek.

…..

Bugün KESK, 17 Aralık’ta Ankara’da yapacağı “Geçinemiyoruz” mitingine dair Diyarbakır(saat 12.30), İzmir ve İstanbul’da (18.00) açıklama yapacak.

……

Bugün  saat 18.00’de, KESK İstanbul Şubeler Platformu, Mecidiyeköy Cevahir AVM önünde, 17 Aralık’ta Ankara’da yapacağı “Geçinemiyoruz” mitingine dair  açıklama yapacak.

……

Bugün saat  12.00’de, Tüm Otel ve Turizm İşçileri Sendikası, JW Marriot’ta ‘Yasadışı Çalışma ve Çıplak Aramaya Son Vereceğiz’ adıyla  Atakent 2-5-6 Kısım Mahallesi, rauf Orbay Caddesi No2/1 Bakırköy adresinde açıklama yapacak.

……

Bugün saat 13.00’de, İHD İstanbul Şubesi, İstanbul Tuzla GGM’den Diyarbakır’a mültecileri taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu iki mültecinin hayatını kaybetmesi ve 30 mültecinin yaralanmasına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

……..

Bugün saat 19.00’da,  TJA üyelerinin gözaltına alınması İzmir’de protesto edilecek.

…….

Bugün saat 10.00’da, Şahintepe Halk dayanışması ‘Evlerimizi Elimizden Alan 2020 İmar Uygulamasına İtiraz Ediyoruz’ adı altında,Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, halkalı Hizmet Binasına itirazda bulunacaklar.

…..

Bugün hasta ve infazı yakılan tutuklu yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti Amed (saat 11.00) ve İzmir’de (16.00) devam edecek.

……..

Bugün saat 13.00’de,  HDP Emek ve Sosyal Politikalar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, başlattıkları asgari ücret kampanyasına dair partisinin İstanbul İl Örgütü binasında açıklama yapacak.

……

Bugün saat 13.00’de, 25 Kasım Kadın Platformu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Taksim’deki kadınlara dönük yaşanan saldırıya dair İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaparak, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak.

……. 

Bugün saat 13.00’de, ÖHD, Sivas’ta göçmenleri taşıyan otobüsün devrilmesine dair İHD İstanbul Şubesi’nde açıklama yapacak.

…… 

Bugün saat 17.30’da, Amed Emek ve Demokrasi Platformu, öğretmenlerin açığa alınmasına dair Dağkapı Meydanı’nda açıklama yapacak.

…….

Esenyurt KYK Erkek Yurdu’ndan atılan Burak Başer, barınma hakkı için gerçekleştirdiği oturma eylemini sürdürüyor.

…..

Danıştay 6. Dairesi’nin Çeşme Projesi için yürütmeyi durdurma talebini reddetmesi sonrası karara yapılan itiraz, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Kurul, proje için yürütmeyi durdurma kararı verdi

…..

25 Kasım’da gözaltına alınıp Selimpaşa Geri Gönderme Merkezi’ne gönderilen kadınlar hakkında sınır dışı ve ülkeye giriş yasağı kararı verildi.

…..

Boğaziçi Üniversitesi direnişinin 695’inci gününde Boğaziçili akademisyenler arkalarını 470’inci kez rektörlük binasına döndü.

…..

İzmir’de, Ekmek ve Gül Dergisi, Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER), Bornova Kadın Dayanışma Derneği (BORKAD) ve Buca Evka 1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği’nin (BEKEV) yaklaşık 3 aydır sürdürdüğü “Okullarda bir öğün sağlıklı ve ücretsiz yemek” talepli kampanyası kapsamında toplanan imza dilekçeleri Milli Eğitim Bakanlığına ulaştırılacak.

……

Bursa’da kurulu bulunan TEKSİF’in örgütlü olduğu Alamaxtex (Yeşim Tekstil) fabrikasında toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 4 bin 500 işçi greve çıktı.

…..

Birleşik Emekliler Sendikası (BES) Maltepe’de bulunan TÜİK binası önünde yaşam koşullarının düzeltilmesi ve haklı talepleri için basın açıklaması gerçekleştirdi.

…..

Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan kan kaybı, YÖK’ün verileri ile gün yüzüne çıktı. Uluslararası sıralamalarda bir yılda 200 basamak birden düşen üniversite kayyum döneminde, “Atıf alan yayın sayısı”nda geriye gitti.

…..

Muayenehanesi olan hekimlerin serbest çalışmasını engelleyen yönetmelik değişikliğine tepkiler sürüyor. İstanbul Tabip Odası, “Muayenehanelere darbe indiren yönetmelik geri alınıncaya kadar demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

…..

Antalya’da su fiyatlarına yüzde 60 indirim yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulunda, kentteki su tarifelerine indirim uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.

…..

Türkiye’de birçok tarım ürününün üretiminde ilk sıralarda yer alan Aydın’ın verimli toprakları jeotermal enerji santrallarının (JES) işgali altında kalırken her gün bir yenisi daha ekleniyor. İncir, zeytin, pamuk ve birinci sınıf verimli toprakları ile tarımın başkenti olan Aydın’da 32 adet JES bulunuyor.

…..

AKP milletvekilleri tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan “Uludağ Alanı Hakkında Kanun Teklifi” ile bölge, yeni bir yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Doğal sit alanları ile milli parklar gibi koruma alanlarını içerisinde bulunduran Uludağ için sunulan teklifte yeni bir komisyon kurulması hedeflendi.

…..

DOSTLUK VE KÜLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)