Bugün Antalya’da kadınlar eşit, özgür, şiddetsiz bir dünya için kadına yönelik şiddete karşı sokakta olacaklar. Miting Saat: 14.00 Yer: Aydın Kanza Parkı Yürüyüş ve Cumhuriyet Meydanı.

….

Bugün saat 15.00’de, Kadıköy iskelede Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) ve Kadın Meclisleri, “Özgür Yaşayacağız, Kadın Cinayetlerini Durduracağız” şiarıyla basın açıklaması gerçekleştirecek.

…….

Bugün saat 15.00’de,İstanbullu hayvanseverler,  ‘Zulüm Kamplarını Kapatın’ talebiyle, Kadıköy İskelede açıklama yapacak.

……

Eczacılar bugün saat 13.00’de, Ankara’da Büyük Eczacı Mitinginde bir araya gelecek.Ekonomik sorunlar, ilaç sıkıntısı, hak kayıpları, kontrolsüz açılan eczacılık fakülteleri gibi mesleklerini tehdit eden durumlara dikkat çekmek isteyen eczacılar Anıt Park’ta dev bir miting gerçekleştirecek.

…..

Bugün Amed Emek ve Demokrasi Platformu Kadın Meclisleri, Diyarbakır  Ticaret ve Sanayi Odası’nda “Kapitalizmde Kadın Sömürüsü” konulu çalıştay düzenleyecek. .

…..

Bugün saat 14.00’de, Kürt Araştırmaları Derneği, 25 Kasım etkinlikleri kapsamında Beyoğlu’nda bulunan Mezopotamya Kültür Merkezi’nde özsavunma konulu panel düzenleyecek.

…..

Bugün saat 19.00’da, Diyarbakır  Barosu, katledilen eski Baro Başkanı Tahir Elçi’yi anma etkinlikleri kapsamında Tahir Elçi 2022 İnsan Hakları Ödül törenini Baro Konferans Solanu’nda düzenleyecek.

 …….

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, öğrencilerinin iyi bir eğitim alma haklarının göz göre göre gasbedilmesine seyirci kalmayacaklarını duyurdu. 29 bölüm ve üç enstitü öğretim üyeleri ortak bir açıklamayla üniversite bünyesindeki akademisyenlerin görev yapmasının Rektör Naci İnci yönetimi tarafından engellenmesine tepki gösterdi.

……

İstanbul Barosu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle sokağa çıkan, aralarında avukatların d bulunduğu kadınların darp edilmesine ve gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

……

Emekoloji Meclis Girişimi, İzmir, Tepekule Ege Salonunda “Kapitalizm Doğa ve Emek” başlıklı panel düzenledi.Kolaylaştırıcılığını Nazlıcan Demir’in yaptığı panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Halk Sağlığı Uzmanı Alp Ergör, Akademisyen Aslı Odman ve Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı katıldı.

…..

Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) 25 Kasım eyleminde polisin saldırısıyla bacağı kırılan MYK üyeleri Sinbo direnişçisi Dilbent Türker üzerinden mücadele çağrısında bulundu 

…..

İzmir Barosu hayvan hakları ihlaline karşı Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde  yaptığı açıklamada “Her canlının yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

……

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Beyoğlu Sineması’nın işletmesini aldıklarını ve sinemanın faaliyetlerine İBB Beyoğlu Sineması olarak devam edeceğini duyurdu.

……

Siyaset bilimi ve anayasa hocası Prof. Dr. Server Tanilli, ölümünün 11’inci yıldönümünde gömütü başında düzenlenen törenle anıldı. Karacaahmet Mezarlığı’nda yapılan törene, Tanilli’nin ailesi ve sevenleri katıldı.

…..

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesine bağlı köylerde artan maden ocakları bölge halkının tepkisine neden oldu. Karadere köyünde bir araya gelen 20’den fazla muhtar ve köylüler, “Gündoğmuş köylerinde taş ve mermer ocaklarının yapılmasını istemiyoruz” dedi. Basın açıklamasını okuyan Köprülü Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz, bölgenin adeta maden ocaklarıyla kuşatıldığını belirtti.

…..

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, şube binası önünde gerçekleştirdiği 557’nci F oturmasında Gebze Kadın Kapalı Hastanesi’nde tutulan 18 yıllık hasta tutsak Eylem Baş’ın durumunu kamuoyuyla paylaştı.

…..

İHD İzmir Şubesi Kadın Hakları Komisyonu, 25 Kasım vesilesiyle hasta kadın tutsaklar için adalet istedi ve kadına yönelik şiddete karşı yaşamın her alanında mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.

…..

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutsaklar için düzenledikleri eylemi 429’uncu haftasında İHD Ankara Şubesi önünde gerçekleştirdi. Açıklamada,  Türkiye hapishanelerinde kadın tutsakların çok sayıda sorunla karşı karşıya olduğu,Özellikle hasta kadın tutsakların sağlık hakkının ihlal edildiği, tutsakların kelepçeli muayene, çıplak arama gibi dayatmalara maruz kaldığı, hastane sevklerinin ise aksatıldığı vurgulandı.

…..

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eyleminin 720’ncisini gerçekleştirmek üzere Koşuyolu Parkı’nda bulunan Yaşam Hakkı Anıtı önünde toplanmak istedi. 28 Kasım 2015’de Sur’da katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için adalet istemek üzere yapılması planlanan açıklama, valilik yasağı gerekçe gösterilerek engellendi.

…..

Dersimli kadınlar polisin tüm engellemelerine rağmen 25 Kasım eylemi yaptı. “Mirabel kardeşlerden Mahsa Amini’ye mücadelemiz sürüyor” yazılı pankartı açan kadınlar Sanat Sokak’ta alkış ve zılgıtlarla açıklama yaptı.

…..

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran ve faillerin yargılanmasını isteyen Cumartesi Anneleri 922. hafta yaptıkları online açıklamada Nihat Aydoğan için adalet istedi. Devletin gözaltında kaybetmelerle ilgili hakikatleri açığa çıkarma yükümlülüğünü yerine getirmediğinin altını çizen kayıp yakınları, hakikate ve adalete ulaşma hakkının devlet yokmuş gibi davrandığında yok olmayacağını kaydetti.

…..

Konya’da, Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde köpeğe yönelik vahşet görüntüleri, Beşiktaş İskelesi’nde toplanan hayvanseverler tarafından protesto edildi. 

……

DOSTLUK VE KÜLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)