Kocaeli Kartonsan’da patron ile yetkili sendika Selüloz-İş arasında devam eden TİS görüşmelerinde işçilerin taleplerinin kabul edilmemesi üzerine 22 Aralık’ta greve çıkılacak.

……

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Meclis’te görüşmeleri süren 2023 merkezi bütçe tasarısının halktan yana değil sermayeden yana olduğunu vurguladı ve işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin yararını gözeten bir bütçe talebi için 17 Aralık’ta Ankara’da mitingde buluşma çağrısı yaptı.

…..

Suruç katliamı firari sanıklar Deniz Büyükçelebi ve İlhami Bali yönünden sürüyor. Davanın 24. duruşması 5 Aralık’ta yine gözlerden uzak Hilvan’daki hapishane kampüsünde görülecek.

…..

İstinaf mahkemesi İstanbul Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi’ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen’e ‘terör örgütü üyeliği’ iddiası ile verilen 10 yıllık hapis cezasını onadı.

…..

Garip Dede Vakfı (GADEV) Alevi Akademisi “Sosyal Bilimler perspektifinden Aleviler/Alevilik (2)” eğitim programının 29 Ocak 2023 tarihinde Prof. Dr. Şükrü Aslan’ın açılış dersiyle başlayacağı duyuruldu.

…….

Doğa severler, Erzincan İliç’te doğaya siyanür sızdıran maden şirketinin İstanbul’da bulunan binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada maden kapasite artışının gerçekleştirilmemesi ve ÇED olumlu kararının iptal edilmesi talep edildi.

…..

Türk-İş verilerine göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı Kasım ayında 7 bin 786 liraya, yoksulluk sınırı da 25 bin 364 TL’ye yükseldi.

…..

ÇHD, İHD, Hak İnisiyatifi Derneği, Halkların Köprüsü Derneği, İmece-Der, İnsan Hakları Gündemi Derneği, KESK İzmir Şubeler Platformu, ÖHD ve TİHV İzmir Temsilciliği çağrısıyla Konak’ta bulunan PTT Pasaport Şubesi önünde toplanan kitle kartları yollamadan önce basın açıklaması düzenledi.

…..

DİSK Eş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun katılımıyla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi önünde eylem yaptı. “Zorunlu emeklilik Anayasaya aykırıdır. Zorunlu emekliliğe hayır” yazılı pankart ve dövizlerin taşındı eylemde; tüm taşeron işçilerine amasız fakatsız kadro, EYT mağduriyetine son verilmesi ve zorunlu emekliliğin sona ermesi talepleri sıralandı.

…..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce (MAPEG) 222 maden sahası ihaleye çıkartıldı.

….

İstanbul’da düzenlenmek istenen 25 Kasım yürüyüşüne yönelik polis saldırısı ve işkenceli gözaltılara ilişkin 25 Kasım Kadın Platformu, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesine suç duyurusunda bulundu.

…..

Tüm Otel ve Turizm İşçileri Sendikası (OTİS), Ataköy’de bulunan JW Marriott isimli otelde kat görevlisi olarak çalışan bir kadın işçinin çıplak aramaya maruz bırakılmasına karşı otelin önünde eylemdeydi.

….

Bursa’da patronun yüzde 5’lik zam dayatmasını reddeden Yeşim Tekstil işçileri yüzde 25’lik zam talebiyle greve çıktı.

….

DOSTLUK VE KLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)