Bugün saat 14.00-16.00 saatleri arasında,  Emekliler Dayanışma Sendikası, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Konferans salonunda, emekliliği ve emeklilerin sorunlarını tartışacağı panel/söyleşi düzenleyecek.

……

Bugün saat  18.00’de, Kaldıraç Üniversite,  Beşiktaş Dolmabahçe Sarayı’nda  NATO’da çeteleri de halkların tescilli katilidir, 6 Flio’yu unutma eylemi yapacak.

…….

Babil Kültür Merkezi organizasyonu ile 1 Ekim Cumartesi  saat 20.00’de, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezinde İranlı Grup Muştak ın konseri var.

……

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), 2023 seçimleri öncesi taleplerini duyurmak ve dayanışmak amacıyla “EŞİK Kadın Forumları” düzenleyecek. İlk aşamada 11 kentte yapılacak olan “Kadın Forumları”nın ilk durağı Van olacak. Van Barosu’nda 1 Ekim Cumartesi günü yapılacak forumun ardından ikincisi Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 2 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. 

…….

 

Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG), İran’da rejim güçleri tarafından katledilen Mahsa Amini için bildiri dağıtarak tüm kadınları ve LGBTİ+’ları 2 Ekim Pazar günü Kadıköy’de dayanışma ve isyanı büyütmeye çağırdı.

….

İstanbul Barosu 15 Ekim Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezinde seçime gidecek.

 

…..

21. kez düzenlenen Filmekimi 7-16 Ekim tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak.

…….

 

TGC, TGS, TYS, DİSK Basın-İş, Basın Konseyi, PEN Yazarlar Derneği ve Türkiye Yayıncılar Birliği 3 Ekim’de sansür yasasının geri çekilmesi için ortak açıklama yapacak.

…..

Gülistan Doku bin gündür kayıp. Doku’nun kayboluşunun bininci gününde son görüldüğü Dinar köprüsünde basın açıklaması yapıldı. “Gülistan Doku bin gündür kayıp” yazılı pankart ve Gülistan’ın fotoğraflarının taşındığı eylemde Gülistan için mücadelenin süreceği kaydedildi. 

…..

Bakırköy Kadın Hapishanesi B-6 Koğuşundaki siyasi tutsaklar, Mahsa Amini için saçlarını jiletle kesti.

…..

Avcılar Kadın Platformu, Marmara Caddesinde  Mahsa Amini için protesto eylemi yaptı.

………

Maden şirketleri İkizdere’yi yok etmekte ısrarcı ancak Cengiz’in yeri hukukta da ayrı. Mahkeme, aynı yerde yapılması planlanan üç maden ocağının ikisini iptal ederken Cengiz’in önünü açtı. Avukat Okumuşoğlu, “Hukukta yeri yok” dedi.

…….

Artvin Hopa’da dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesi, 31 Mayıs 2011’deki protesto eylemlerinde polisin sıktığı biber gazı nedeniyle fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin davanın sekizinci duruşması Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma iki gün olarak 26-27 Ocak 2023 tarihine ertelendi.

…..

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve 6 milletvekilin yargılandığı davanın duruşması ocak ayına ertelendi. 

…..

KESK İstanbul Kadın Meclisi, Mahsa (Jina) Amini’nin İran’da ahlak polisleri tarafından katledilmesine tepki göstermek için Cağaloğlu’nda bulunan İran Konsolosluğu önünde bir araya geldi. 

…..

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, İzmir Torbalı’da kurulu Betonstar Makine fabrikasında sendikalaşan işçilerin işten atıldığını duyurdu. Sendika yaptığı açıklamada 250 kişinin çalıştığı fabrikada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yetki aldıklarını ancak üyelerinin yüzde 40’ının işten atıldığını belirtti. 

…..

Mahsa Amini’nin katledilmesi ile başlayan eylemler sürüyor. İskenderun, Mersin, Muğla ve İstanbul’da eylemler gerçekleştirildi.

……

DOSTLUK VE KÜLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)