İstanbul’da 2010 yılında polisin çıplak arama işkencesi sonucu intihara sürüklenen Onur Yaser Can’ın faillerinin yargılanacağı davaya çağrı yapıldı.30 Eylül Cuma günü saat 10.00’da Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde görülecek.

……..

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), 2023 seçimleri öncesi taleplerini duyurmak ve dayanışmak amacıyla “EŞİK Kadın Forumları” düzenleyecek. İlk aşamada 11 kentte yapılacak olan “Kadın Forumları”nın ilk durağı Van olacak. Van Barosu’nda 1 Ekim Cumartesi günü yapılacak forumun ardından ikincisi Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 2 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. 

…..

Babil Kültür Merkezi organizasyonu ile 1 Ekim Cumartesi  saat 20.00’de, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezinde İranlı Grup Muştak ın konseri var.

…..

Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG), İran’da rejim güçleri tarafından katledilen Mahsa Amini için bildiri dağıtarak tüm kadınları ve LGBTİ+’ları 2 Ekim Pazar günü Kadıköy’de dayanışma ve isyanı büyütmeye çağırdı.

….

İstanbul Barosu 15 Ekim Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezinde seçime gidecek.

…..

21. kez düzenlenen Filmekimi 7-16 Ekim tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak.

……

Roboskî için Adalet Girişimi, Roboskî katliamının 129. ayında katliamın faillerinin gizlenmeye çalışıldığına ve cezasızlık politikası uygulandığına dikkat çekerek, yüzleşme ve adalet çağrısında bulundu.

…..

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na dönük tüm itiraz ve eleştirilerinin MEB tarafından görmezden gelindiğini belirten Eğitim Sen, açtıkları davalar sonuçlanana kadar kariyer basamakları sınavlarının yapılmamasını istedi ve Anayasa Mahkemesi’yle Danıştay’ı eğitim emekçilerini gözeten bir karar almaya çağırdı.

…..

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” diyerek arkalarını 427. kez rektörlük binasına döndü.

……

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 2 Nolu Şubesi’nin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçileri için başlattıkları oturma eylemini 221’inci haftasında devam ettirdi.

….

Muğla Marmaris ilçesinde bulunan Karacasöğüt’de bulunan yat limanının genişletme projesiyle ilgili yapılmak istenen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısına bölge halkı izin vermedi.

…..

İHD Mersin Şubesi, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının evlerine yönelik silahlı baskın ve gözaltıları kınayarak, hukuksuz uygulamalara karşı ses çıkarılmasını istedi. 

….

İzmir’de sağlık emekçilerinin örgütlü olduğu sendika ve meslek örgütleri, radyoloji çalışanlarının hakları için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması düzenledi.

….

ÖMK’nun derhal iptalini ve banka promosyonlarının güncellenmesini isteyen Kestel’deki eğitim emekçileri, taleplerini sıraladı. Eğitim Sen Kestel Şubesi, promosyon ücretinin artık yaşamda hiçbir karşılığının olmadığını kaydetti. 

……

HDP milletvekili Murat Çepni, İzmir Aliağa’da yapılması planlanan atık tesisine ÇED olumlu raporu verilmesine tepki göstererek, verimli tarım ve su toplanma alanlarına yapılmak istenen tesisin çevreye ve bölge halkına geri dönülemez zararlar vereceğini söyledi.

……

DOSTLUK VE KÜLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)