Bugün saat 11.00’de,  Eğitim Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na dair sendikanın Ankara’da bulunan genel merkezinde açıklama yapacak.

…… 

Bugün saat 11.10’da, Demokratik Modernite dergisinin sayılarının toplatılmasına dair açılan davanın duruşması İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

……. 

Bugün saat 12.30’da,  İHD, Diyarbakır Barosu, Rengarenk Umutlar, SHU-Der ve Göç Vakfı, Ceylan Önkol’un katledilmesinin yıldönümü dolayısıyla Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yapacak.

……

Bugün saat 12.30’da,  Radyoloji çalışanları, çalışma koşullarına dair İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi önünde açıklama yapacak.

…….

Bugün saat 13.00’de,  Diyarbakır Arıcılar Federasyonu, şeker fiyatlarındaki artış nedeniyle yaşadıkları mağduriyete dair dernek binasında açıklama yapacak.

 …….

Bugün saat 16.00’da, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu, Jîna Mahsa Amini’nin katledilmesinden sonra İran’da yaşanan gelişmelere dair Kadıköy’de panel düzenleyecek.

…..

Bugün saat 18.00’de,  Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şubesi, KHK ile ihraç edilen emekçiler için başlattıkları oturma eyleminin 221’nci haftasında Karşıyaka İskelesi’nde bir araya gelecek.

…….

Bugün saat 19.30’da, Türk Eczacılar Birliği, aldıkları eylem kararına dair Ankara’daki Kocatepe Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyecek.

……

Hasta ve infazı yakılan tutuklular için Diyarbakır ve İzmir’de Adalet Nöbeti eylemi gerçekleştirilecek.

……. 

Bugün Diyarbakır’da baskın düzenledikleri evde Menice ve Sedat Yılmaz’ı köpekle yaralayan polis Serdar Gök’ün yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

……

Bugün  Lice’de aynı aileden 5 kişinin yaşamını yitirdiği zırhlı araç kazasına dair açılan davanın duruşması Diyarbakır 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

……

Bugün saat 09.30’da,  Sinpaş’ın doğaya verdiği zararı kamuoyuna duyurduğu için hakkında dava açılan Marmara Kent Konseyi Sözcüsü Halime Şaman hakkında açılan davanın 5’inci duruşması İstanbul 6’ncı Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülecek.

……

Uluslararası Ege İnsan Hakları Okulu’nun 2022 Sonbahar Çalıştayı, “Adalet krizi ve hak siyaseti” başlığıyla 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Nesin Matematik Köyü’nde düzenlenecek.

…..

Eylemlerinin 19’ucu gününde olan “Çatımız Gökyüzü” öğrencileri, haklarını elde edene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

……

Giresun Kadın Platformu, Giresun Espiye ilçesinde yaşanan kadın katliamları ve İran’da katledilen Jina Mahsa Amini’ye ilişkin Atatürk Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. 

…..

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası Kadın Komisyonu öncülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları Kültürpark 1 Nolu Hol’ün önünde bir araya gelerek Jîna Mahsa Amînî’nin katledilmesini ve molla rejimini protesto etti.

……

Gasp edilen hakları için 68 gündür direnen ETF işçileri, Gebze Center AVM’de bulunan Mavi mağazası önünde eylem gerçekleştirdi.

…… 

Marlboro işçileri Genel Merkez önünde. Torbalı’da Euroserve’ye bağlı çalışan ve işten atılan taşeron işçiler İzmir’de Marlboro Genel Merkezi önünde eylem yaptı.

……


Akbelen Ormanının kesilmemesi için tuttukları nöbet sırasında darp edilerek gözaltına alınan iki kişinin yargılandığı davada reddi hakim talebi reddedildi, duruşma ertelendi. 

……

Ankara Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi öğrencileri Mahsa Amini için yaptıkları eylemlerde kadınların özgürlük ve kurtuluş mücadelesinin bir olduğunu kaydetti. Kadın öğrenciler Türkiye’den İran’da dünyanın her yerinde kadınların hakları için mücadeleyi yükselteceği vurgulandı. 

……

Avcılar Belediyesi işçileri TİS’te anlaşma sağlanamaması üzerine belediye binasına grev kararını astı.

…….

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, İran’da “ahlak polisi” tarafından katledilen Jîna Mahsa Amini’nin ölümünün ardından başlayan protestolara yönelik Devrim Muhafızları ve polisin uyguladığı şiddete ilişkin dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İHD Hukuk Komisyonu üyesi Derya Yıldırım, Amini’nin katledilmesi sonrası sokağa çıkan halka İran rejimi tarafından orantısız güç kullanılarak, eylemcilerin yaşam hakkının ihlal edildiğini belirtti.

……

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde eğitim emekçileri Eğitim Gücü Sen, Eğitim Sen, Eğitim-İş ve Hürriyetçi Eğitim Sen tarafından promosyon ücretlerinin güncellenmesi ya da sözleşmenin tek taraflı feshedilmesi talebiyle bir araya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ve Yapıkredi Bankası Çayırova Şubesinde eylem yapan sendikalar bu sefer çayırova’da Halk Bankası önünde eylem gerçekleştirdi.

….

Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü mezunları ve öğrencileri, kayyum rektör tarafından görevden alınan seçilmiş Enstitü Müdürü Prof. Dr. Cengiz Kırlı’nın görevine iade edilmesini istedi.

….

Tahir Elçi davasında, mahkemenin Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesi yönündeki kararından vazgeçmesine tepki gösteren Diyarbakır Barosu, “Yüz kızartıcı bir skandal niteliğindedir” dedi

….

 Ankara Eczacı Odası Genel Sekreteri Gül, ciddi bir kriz yaşandığını belirterek “645 ilaçta sıkıntı var. Bunlar arasında kanser ilacı ve ağrı kesici de var” dedi.

…..

Aleviler, Aydınlık gazetesinin Alevi kurumlarının Hacıbektaş’ta gerçekleştirdiği çalıştayı, “Alevi maskeli bölücü çalıştay” başlığıyla hedef almasına tepki gösterdi.

….

Grup Yorum emekçisi Rezzan Şengül ölüm orucuna destek eyleminde gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Grup Yorum yaptığı açıklama ile Şengül’ün serbest bırakıldığını duyurdu.

…..

DOSTLUK VE KÜLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)