Bugün saat 11.00’de İHD Amed Şubesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi 5 yıllık Çocuk Hakları İhlalleri Raporu”nu açıklayacak.

…….

Bugün saat  16.00’da, İzmir Kadın Platformu, Eşitlik, Özgürlük, Laiklik İçin, İzmir Fuar Gençlik Tiyatrosu’nda etkinlik düzenleyecek.

……

Bugün saat 15.00’de, TMMOM Makine Mühendisleri Odası’nda Taksim’deki saldırı ile ilgili basın açıklaması yapılacak ve ardından saldırı yeri ziyaret edilecek.

……..

Bugün Diyarbakır  ve İzmir Barosu  20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyecek.

…..

Bugün saat 13.00’de,  İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, yıkılan eski Buca Cezaevi arazisinin yeşil alan olması talebiyle açıklama gerçekleştirecek.

……

Kadınlar Mardin, Dirbakır, İzmir ve İstanbul’da 25 Kasım dolayısıyla panel ve etkinlikler düzenleyecek.

……

Bugün 14.00’de, İzmir, Konak, Deng Büro’da  KÖZ tarafından Ekim Devriminin Işığında 2023 Seçimleri ve Sol konulu söyleşi gerçekleştirilecek.

…….

Bugün saat 14.00’de,  Birleşik İşçi Kurultayı tarafından, Alsancak Kaldıraç’ta ‘Emeğin Sömürüsü’ konulu panel gerçekleştirilecek.

…..

İzmir 20 Kasım Platformu ise İzmir Barosu önünde 18.00’de translarla dayanışmak ve “bir kişi daha eksilmeyecek” şiarıyla basın açıklaması düzenlenecek.

….

Pride Eskişehir’in çağrısıyla 20 Kasım günü saat 18.00’de Halkevi önünde, “Baskıyı, şiddeti ve sansürü kabul etmiyoruz. Yitirdiğimiz her bir arkadaşımızın hesabını soracağız” diyerek açıklama yapılacak.

…….

Cumartesi Anneleri eylemlerinin 921. hafta açıklamalarını kaybedilişinin 42. yılında Hayrettin Eren için düzenledi.

……

İşçi Emekçi Birliği, “İnsanca yaşam için mücadele edelim, ücretli kölelik düzenini yıkmak için birleşelim” şiarı ile Mecidiyeköy’de Cevahir AVM önünde basın açıklaması yaptı. 

……

TOKİ’nin büyük kısmı yeşil ve ağaçlık alan olan Maltepe’deki Kenan Evren Kışlası arazisine 1692 konut inşa etmek için hazırladığı projeye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onay verdi. Arazideki ağaçların söküleceği açıklandı.

……

Karayazı Belediyesi eski Eşbaşkanı olan Burhanettin Şahin’in, 28 ay önce gözaltına alınarak tutuklandığı ve Erzurum H Tipi Kapalı Hapishanesinde tutulduğu bilgisini paylaşan Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, Kanser hastası Burhanettin Şahin’in bir an önce ameliyatının yapılması için tahliyesini istedi.

…..

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, yedi yıl önce katledilen Dr. Aynur Dağdemir’i anmak, kadına yönelik şiddete ve sağlıkta şiddete karşı TTB’de basın toplantısı düzenledi.

…..

Tenzile Acar’ın her geçen gün ağırlaştığını ve gerekli tedavinin yapılmadığı takdirde yaşamının risk altında olduğunu kaydeden insan hakları savunucuları, tedavisi gerçekleştiğinde ATK’nin “hapishanede kalamaz” raporu vereceğinin altını çizdi. 556. F Oturması’nda Acar’ın sağlık durumu aktarılırken, derhal serbest bırakılması istendi.

……

Amed Tabip Odası, önceki dönem yöneticisi ve SES üyesi doktor Mustafa Yaşa’nın dün sabah ev baskınıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi. “Doktor Mustafa Yaşa serbest bırakılsın. Meslek örgütümüze yönelik baskılara son verilsin” şiarıyla düzenlenen basın toplantısına çok sayıda kişi katıldı.

…..

Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” şiarıyla, Bağlar’daki Koşuyolu Parkında bulunan Yaşam Hakkı Anıtı önünde 719. kez bir araya geldi.

…..

Batman’da ise Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde 555. açıklama gerçekleşti. “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” pankartı ile yaklaşık 3 yıldır kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku ile kayıpların fotoğrafları taşındı.

……

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, Konak’taki eski Sümerbank önünde gözaltında kaybedilen çocuklar için bir araya geldi. “Kayıplar vicdanındır sahip çık” ve “Kayıplar belli failler nerede” yazılı pankartların açıldığı eylemde, İHD’nin verilerine göre 27 çocuğun gözaltında kaybedildiği belirtildi.

…..

DOSTLUK VE KÜLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)