ODTÜ’de emekçiler, servis sayılarının gün geçtikçe azaltılmasına karşı başlattıkları eylemlerine devam ediyor.ODTÜ’de Tez Koop-İş, Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Üniversite İdari Personel Sendikası, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası ve Eğitim Hak-Sen üyesi emekçiler eylemlerine sabah ve akşam saatlerinde C heykelinde buluşarak devam ediyor.

…..

1937’de idam edilen Seyit Rıza ve arkadaşları bir çok şehirde anıldı, Dersim tertelesinin sorumlusunun bugün de süren tek tipleştirici, ırkçı ideoloji olduğu vurgulandı. Anmada arşivlerin açılması, Seyit Rıza ve arkadaşlarının mezar yerlerinin açıklanması ve Dersim isminin iade edilmesi çağrısı yapıldı.

……

DEDEF, ADEF ve DAM Kadıköy’de gerçekleştirdiği eylemde idam edilişlerinin 85. yılında Seyit Rıza ve yol arkadaşlarını andı.

…..

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, Dersim direnişinde katledilen Seyît Rıza ve arkadaşlarını idam edilişlerinin 85. yılında Seyît Rıza Meydanı’nda andı.

….

Dersim direnişinde katledilen Seyît Rıza ve arkadaşları idam edilişleriniin 85. yılında İzmir, Karşıyaka’da anıldı.

…..

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki özerk-demokratik üniversite eylemlerinde “LGBTİ+ flaması taşıdığı ya da flamanın yanında durduğu” gerekçesiyle yargılanan 12 öğrencinin üç yıla kadar hapsi istendi. İddianamede bunun nasıl bir suç oluşturduğuna dair bir tespit yer almıyor. Davanın bir sonraki duruşması 22 Kasım Salı günü görülecek.

…..

İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen bombalı saldırıya İnönü Parkında tepki gösteren Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, “Bu ülkeye barış gelene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

…..

Mersin Kadın Platformu (MKP), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yapacakları etkinliği yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu. Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan açıklamada kadınlar, tüm kadınları 25 Kasım’da mücadeleyi büyütmeye çağırdı. 

…..

İmece Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı ve insan hakları savunucusu Günseli Suna Kaya’nın 2016 yılında Cizre’de sokağa çıkma yasaklarında öldürülen Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Gönüllüsü Aziz Yural’a ilişkin yaptığı konuşmalardan kaynaklı “örgüt propagandası” iddiasıyla açılan davada berat etti.

….. 

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, çalışma hayatında cinsiyet eşitsizliği, kadına yönelik şiddet ve tacize karşı ILO’nun 190 sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi’nin onaylanması çağrısı yaparak, sözleşmenin uygulanması için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

…..

Danıştay 10. Daire; Çağdaş Gazeteciler Derneği ve DİSK Basın İş’in açtığı davada; İletişim Başkanlığı tarafından 21 Mayıs 2021 tarihinde Basın Kartı Yönetmeliği’nde yapılan bazı değişikliklerin yürütmesini durdurdu. Daire; basın kartı iptalinde Basın Kartı Komisyonu’nun devre dışı bırakılıp İletişim Başkanı’nın yetkili kılınmasını ve RTÜK ile kamu kurumlarında çalışanlara basın kartı verilmesi gibi bazı düzenlemeleri hukuka uygun bulmadı.

…..

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre bütçe, yılın ilk 10 ayında 128,8 milyar lira açık verdi. Ocak-ekim ayı arasındaki bu dönemde toplam faiz gideri ise 268 milyar 255 milyon lira oldu.

…..

DOSTLUK VE KÜLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)