Bugün saat 12.00’de, Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri eylemin 919’uncu haftasında online açıklama gerçekleştirecek.

……

Bugün saat 15.00’de, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, Kadıköy’deki il binasının açılışını gerçekleştirecek.

……

Bugün saat 11.00’de, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenleyecekleri basın toplantısının ardından, Gıda-İş Rize Bölge Temsilciliği’nde “ÇAYKUR’da mevsimlik işçiye kadro” talebiyle açıklama yapacak.

……

Bugün saat 13.00’de,  İHD İzmir Şubesi, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için Konak eski Sümerbank önünde açıklama yapacak.

…….

Bugün saat 13.30’da,  İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, “F Oturmu” eylemine ilişkin dernek binası önünde açıklama yapacak.

……

Bugün saat 13.30’da, Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için İHD Ankara Şubesi önünde açıklama gerçekleştirecek.

……

Bugün saat 10.00’da,  Kadın Sığınakları ve Danışma/Dayanışma Merkezleri Kurultayı’nın 25’incisi Sur’da bulunan Green Park Otel’de gerçekleşecek.

…..

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında bulunduğu ÇHD üyesi 21 avukatın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti Avukat Selçuk Kozağaçlı’ya 12 yıl, Barkın Timtik’e 12 yıl, Oya Aslan’a 10 yıl 6 ay hapis cezası ve tutukluk hallerinin devamına karar verdi.

……

25 Kasım Kadın Platformu Kadıköy’den çağrı yaptı: “Özgürlüğümüz için susmuyoruz, hayatlarımızdan vazgeçemiyoruz, erkek devlet şiddetine itaat etmiyoruz! 25 Kasım saat 19.00’da Taksim Tünel’deyiz”

……

8 Alevi kurumu “Eşit yurttaşlık talebimizden vazgeçmiyoruz. Alevilere ve tüm ötekilere yönelik yapılan baskı ve asimilasyon politikalarına karşı 13 Kasım Pazar günü saat 14.00’de, Avcılar, Kadıköy ve Gazi Mahallesinde meydanlarda buluşuyoruz” diyerek İstanbul’un üç noktasında bir araya geleceklerini duyurdu

…..

Diyarbakır’da tutuklanan 16 gazetecinin 5 aydır iddianamesi hazırlanmadı. Gazeteciler iddianamenin hazırlanıp davanın başlamasını ve savunma yapabilmeyi talep ediyor.

….

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Gezi davasında tutsak edilen Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi ve Osman Kavala’nın serbest bırakılması talebiyle başlatılan adalet nöbetinin 200. gününde çok sayıda kentte açıklama yaptı.

…..

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikast soruşturması kapsamında, Fethullah Gülen ile firari emekli Albay Levent Göktaş’ın da aralarında bulunduğu 10 şüpheli hakkında dava açıldı.

……

Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin 677’nci gününde Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri Kabul Etmiyoruz Vazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 458. kez rektörlük binasına döndü.

……

Yargıçlar Sendikası, kuruluşlarının 10’uncu yılı dolayısıyla yargı bağımsızlığına ilişkin İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. “Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü”, “Herkes için adalet” ve “Yargı emekçileri adalet istiyor” yazılı dövizler taşınan açıklamaya, İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz da katıldı.

….

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı bütçe teklifinin sağlığa zararlı olduğunu vurguladı. TTB’nin Ankara’daki merkezinde yapılan açıklamada, salona, “TTB’ye dokunma. Şebnem hocaya özgürlük” yazılı pankart asıldı.

……

Sendikalaştıkları için işten atılan Nersoy Tekstil işçileri, Zonguldak Çaycuma’daki direniş alanından İstanbul’a gelerek fabrikanın genel merkezi önünde eylem yaptı. İşçiler, örgütlenme haklarının tanınmasını istedi. İşçiler, fabrikada cinsel taciz saldırısı, psikolojik şiddete maruz kaldıklarını anlattı.

…..

İBB Başkanı İmamoğlu’nun, YSK üyelerine hakaret iddiasıyla, 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına bugün devam edildi. 14 Aralık’a ertelendi. Savcı, hapis cezasının yanı sıra İmamoğlu hakkında TCK’nin ‘siyasi yasak’ içeren 53. maddesinin uygulanmasını da istiyor.

……

Ağır tecrit koşullarına karşı Ereğli Hapishanesi’ndeki 40 siyasi tutsak açlık grevi eylemini sürdürüyor. Açlık grevi eylemcilerinden Yakup Brukanlı tecridi protesto etmek için bedenini ateşe verirken, tedavi edilmediği için elleri ve bir ayağı tutmuyor.

….

DOSTLUK VE KÜLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)