03-04 KASIM 2022 ÜLKE GÜNDEMİNDEN

Avukatların başlattığı Adalet Nöbeti sürüyor. Her hafta farklı bir konu üzerine İstanbul Adliyesi önünde nöbet tutan avukatlar bu hafta, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Oya Aslan ve Barkın Timtik’in aralarında bulunduğu Halkın Hukuk Bürosu (HBB) üyesi 22 avukatın tutsak yargılandığı  ve 7-11 Kasım tarihleri arasında görülecek davaya çağrı yaptı.

……

Muğla’da ekoloji örgütlerinin çevre katliamına karşı düzenleyeceği mitingin süresine Valilik müdahalesine tepki gösteren miting komitesi 6 Kasım pazar günü saat 14.00’da Mehmet Ali Eren Parkı’nda toplanılıp Menteşe Açık Oto Pazarı alanına yürüyüş yapılacağını duyurdu.

….

İzmir Torbalı’da bulunan Philip Morris (Marlboro) fabrikasında faaliyet yürüten Euroserve’de DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçiler direnişlerinin 46.gününde. 

…..

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasını protesto etti. İzmir Barosu önünde yapılan açıklamada, “Bilim insanı, iyi hekim ve insan hakları savunucusu Şebnem Korur Fincancı’ya özgürlük” pankartı açıldı.

…..

Pendik Belediyesi’nde, haftalık 40 saatlik çalışma süresi talebiyle iş bırakan temizlik işçilerinin, temsilci olarak seçtiği 9 işçi, tazminatsız olarak işten çıkarıldı.

…..

TMMOB’a bağlı Maden Mühendisleri Odası, Amasra maden katliamında yetki sahibi olmayan maden mühendislerinin günah keçisi ilan edildiğini ancak katliamın asıl sorumlularının TTK yönetimi ve siyasi iktidar olduğunu kaydetti.

……

İzmir Kadın Platformu, Alsancak’ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yaptığı açıklama ile hiçbir baskıya boyun eğmeyeceklerini kaydetti. “Ne sansür, ne gözaltı ne tutuklama kadınlar susmayacak” yazılı pankartın taşındığı eylemde, TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve tutsak gazetecilerin serbest bırakılmasının istendiği dövizler taşındı.

……

İzmir Barosu Genel Kurulu’nda Özgürlük için Avukatlar Derneği (ÖHD) adına söz alan Avukat Aryen Turan gözaltına alındı.

…..

Türk Tabipleri Birliği (TTB), iktidar medyasının mevcut ve önceki dönem TTB Merkez Konseyi üyeleriyle ilgili yaptığı “haberler” için Basın Konseyi’ne şikayet başvurusunda bulundu. Dilekçede haberlere dair ilke ihlalleri nedeniyle yaptırım karaarı verilmesi istendi.

…..

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası, bugün Ankara Ulus Meydanı’nda, belediyelerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi talebiyle kitlesel basın açıklaması yaptı.

……

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: “İktidarı hızla EYT konusunda yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaşmaya, bu süreci şeffaf bir biçimde yürütmeye ve sendikalar ve EYT’lilerin örgütleri olan dernekleri ile bu sürece müzakere etmeye çağırıyorum.”

…..

DOSTLUK VE KÜLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)