Bugün saat 16.00’da, Müzisyenler katledilen Onur Şener’in katledilmesini protesto amacıyla Bakırköy özgürlük meydanında  açıklama yapacak.

…..

Bugün saat 10.30’da, Barış İnşası İnisiyatifi, İzmir Eğitim Sen 2 Nolu Şubesi’nde düzenleyeceği basın toplantısıyla kuruluşunu deklare edecek.

…….

Bugün saat 12.30’da,  Amed Emek ve Demokrasi Platformu, yemekleri boykot ettikleri için silahlı saldırıya uğrayan SES üyelerine ilişkin  Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde açıklama yapacak.

……..

Bugün saat 12.30’da, İzmir Barosu, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne ilişkin Bayraklı’da bulunan İzmir Adliyesi C kapısı önünde açıklama yapacak.

……

Bugün saat 15.00’de, Meclis Genel Kurulu’nda Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başlanacak.

…..

Bugün saat 19.00’da, Müzisyen Onur Şener’in öldürülmesini protesto etmek amacıyla İzmir Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıklama yapılacak.

……

Bugün saat 09.00’da, Gazeteci Hayri Demir’in Suriye’de yaptığı haberler gerekçesiyle hakkında açılan davanın duruşması, Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek

……

Bugün saat 12.00’de, Gazeteci İdris Yayla hakkında, “Toplantı ve gösteri yürüyüşüne muhalefet”ten açılan davanın 8’inci duruşması, Batman 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

…….

Bugün saat 10.00’da, Kobanê davasının duruşmasına, Sincan Hapishane Kampüsü’nde devam edilecek

…..

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Kurucu Başkanı Turgut Öker hakkında ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması 5 Ekim Çarşamba günü İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09.00’da görülecek.

……

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’nin feshi için açılan davanın ikinci duruşması yarın İstanbul Adliyesi’nde görülecek. Davada dernek, “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütme” ve “aile mefhumunu yok sayarak aile yapısını parçalamak” ile suçlanıyor.

…..

Sanatçılar, Dersim Emek ve Demokrasi Platformu tarafından doğa talanına karşı 8 Ekim’de düzenlenecek Bölgesel Çevre Mitingi için çağrı yaptı.

…..

Çorlu Tren Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin aileleri 5 Ekim’de görülecek 11. duruşma öncesi bir araya gelerek adalet çağrısında bulundu. 

…..

Ekim Polat’ın tedavi hakkının sağlanması için oturma eylemine devam eden anne Songül İlker, “Ekim Polat üzerindeki işkence son bulsun. İnsani tedavi koşulları sağlansın diye İHD İstanbul şubesi önündeki eylemimin 56. günündeyim. Ses verin, omuz verim Ekim Polat yaşasın” dedi

….

Dersim Belediyesi, 20 Temmuz 2015’te Kobanê’ye gitmek için mola verdikleri Suruç’ta DAİŞ’in canlı bomba saldırısıyla katledilen 33 kişinin anısına şehir merkezinde bulunan Demiroluk sokağında Düş Yolcuları parkını açtı.

……

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) çağrısıyla çok sayıda gazeteci sosyal medyaya ve gazeteciliğe yönelik susturma, korkutma, hapsetme yasasına karşı sokağa çıktı. İstanbul’da Sirkeci büyük postaneden, Ankara’da Meclis Çankaya giriş kapası önünde, İzmir Cumhuriyet Meydanı’ndaki PTT önünden, Adana Cemalpaşa PTT, Diyarbakır Ofis PTT, Eskişehir Merkez PTT önünde bir araya gelen gazeteciler yaptıkları açıklama sonrası Meclis Grup Başkanvekillerine “Sansür yasasına hayır” dedikleri dilekçeleri gönderdi. 

……

Basın meslek örgütlerinden çağrı: Sansür Yasası’nın geri çekilmesini istiyoruz.

….

HDP milletvekilleri, cezaevlerindeki hak ihlalleri ve hukuksuzluklara karşı Meclis’ten Adalet Bakanlığı’na yürüyüş gerçekleştirdi. “Tecride Sessiz Kalma”, “Hasta Tutsaklar Serbest Bırakılsın” pankartlarının taşındığı yürüyüşte HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Şu ana kadar 120 mahpusun infazı yakılmış durumda. Cezaevlerindeki hukuksuzluklarla ilgili Adalet Bakanı’yla görüşüp fikirlerimizi anlatmak istiyoruz” dedi.

…..

Liman-İş üyesi işçiler, Haydarpaşa limanında 19 Eylül’den bu yana grevde olan Liverpool liman işçilerine destek eylemi gerçekleştirdi.

…..

İstanbul Eğitim Sen 6 No’lu Üniversiteler şubesi düzenlediği basın toplantısında “OHAL Komisyonunun verdiği kabul kararları da ret kararları da, hukuka saldırıda ısrardır, hukuksuzdur” denildi.

…..

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan 20 tutuklu İran’da Jîna Mahsa Amini’nin katledilmesinin ardından başlayan eylemlere destek için saçlarını kesti. 

…..

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği, Meriç Nehri’nde faaliyet gösteren beton santralinin “kapasite artışı ve 4 adet beton santrali” yapımı projesi için verilen “ÇED gerekli değildir” kararına karşı açtığı davayı kazandı.

……

Kahramanmaraş Nurhak’ta boksit çıkarılan maden ocağı açık eleme tesisi bölgede tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına getirdi. Toprak ve bitki örtüsünün üzerini toz bulutu kapladı.

……

Temmuz, ağustos ve eylül aylarında enflasyon yüzde 7’yi aştı. Temmuzda 5 bin 500 liraya çıkarılan asgari ücretin alım gücü 3 ayda 802 lira eridi. 4 bin 698 liraya düştü. En düşük emekli aylığının alım gücü 2 bin 990 liraya indi.

….

DOSTLUK VE KÜLTÜR DERNEĞİ

(DKDER)