Hiçbirimiz doğarken ne ailemizi, ne ülkemizi ne dilimizi, ne ırkımızı ne de mezhebimizi seçerek gelmiyoruz dünyaya.

Ama insandan olma insan olarak doğduğumuz mutlaktır.

Yaşam yolcuğuğunda öğrenip, eğlenip, eğitilip, büyüyerek ilerlediğimiz bu süreçte biraz önce kısaca sıraladığımız önemli unsurları irademiz ile sonradan seçer, şekillendiririz. Bu seçimler daha çok bireylerin ruhsal ve manevi seçimleri ile ilgilidir.

Bireylerin yaşadıkları toplumda, aile içinde, sosyal ve evrensel çevrede yapacakları yaşamsal seçimler ise daha çok büyüme, gelişme aşamasında yani doğduktan sonra iradelerini ortaya koyarak yaptıkları seçimlerdir.

Yaşamı kaliteyle donatan, kolaylaştıran, paylaştıran seçimlerimizi de siyasi yönetim tercihlerimiz ile seçeriz.

Bu seçimlerde özgür irademiz ile oyumuzu kullanır, çıkan sonuçları da hassasiyetle selamlarız.

İnsan olarak doğan her bireyin yaşama selamı ilk nefesle başlar, son nefese kadar devam eder.

Süregelen yaşamda selam vermek, selam almak kadar önemli ve değerlidir. Bu selamlamayı ruhen ve yürekten yapmak başlı başına bir selamlama sanatıdır.

Güne başlarken, bir ortama girerken, vedalaşırken, iletişime geçerken selamlamak en yaygın uygulanan bir seçimdir. Gerçi bazen selamlamalarda selamlama sanatından yoksun olarak üzerinize sıçrayan nahoş düşünce ve davranışlar da yaşanabiliyor.

Selamlama sanatında dikkate almayı unuttuğumuz diğer toplumsal noksanlıklardan bir kaçına da kısaca değinmeden geçemeyeceğim.

Bireylerin bir birlerinin hakkına, hukukuna, tercihlerine de aynı saygı ile yaklaşıp hak teslimi ile selamlamaları vicdanın ve adaletin gereğidir.

Maddi sahiplikleri, manevi yetileri, farklılıkları, renklilikleri selamlamak da birey olma yeteneğini taşıyan her insan için bir insanlık görevidir.

Elbette Selamlama sadece sözle veya beden diliyle değil, eylemlerle, vicdan ve adalet eliyle de hayata geçen en önemli insani değerlerdendir.

Hazan mevsiminin yaprak dökümüyle yinelenen hüzün yağmurlarından, baharın gelişiyle yeşeren filizler gibi umudumuzu tazeleyip yine ve yeniden selamlayalım.

 Değerli dostlarım; Yeni yılınızı kutluyor, sevgiyle bakan yüreğinizi, güzelliklerle donanan ruhunuzu, hakkı temsil ve teslim eden iradenizi, adaleti gereğince uygulayan hallerinizi sevgi ve saygımla selamlıyorum.

Bir sonraki yazılı sohbetimizde buluşmak üzere yüce gönüllerinize sevgiyle sarılıyor, yağlıboya remimin görselini, bir şiirimi ve Youtube yayımladığım bir ( İnsanlarda sevgi yoktu https://www.youtube.com/watch?v=1geiwVCphco ) şarkımı buraya bırakıyor, güzellikler diliyorum.

 

AŞKA VARAN YOL DEMEKTİR

Bulutları aralamak

Umutlara bir güneştir

Sevgi gibi yere yağmak

Aşka varan yol demektir

 

Kuşlar gibi gökte uçmak

Atlar gibi özgür koşmak

Bir ağaçken orman olmak

Aşka varan yol demektir

 

İnsanların mayasında

Güzel huylar var aslında

HİÇ'i bilen her bir canda

Aşka varan yol demektir

 

İnsan doğup insan kalmak

Yalanlardan uzak durmak

Yüreklere sevgi koymak

Aşka varan yol demektir

Perihan KOCA

 

www.perihankoca.com

perihankoca9@gmail.com

perihan_koca@hotmail.com

Instagram & Facebook & Twitter & Pinterest