Neşter cerrahın elinde ilimle konuşur. Bedendeki hastalığa ilim diliyle dokunur, hastalıklı hali söker atar, iyileştirir, ihya eder.

Dolu Mesanesi ile Ultrason çekimi için sırasını bekleyen ­~ 80 yaşındaki beyefendi, sıkıntı ve sıkışmadan dolayı sesini (muhtemelen kulakları ağır duyduğundan) yükseltince bekleyen hastalardan biri son derece manidar ve üzüntü ile karşıladığım sözlerle ‘’Kaz Dağlarındaki eylemciler arasına katıl, onlardan farkın yok’’ dedi.

 

Gündemi takip etmesi iyi ama baktığı pencere tartışmalı!...

Hasta hastanın halinden anlar dedirtmeyen bir durum (empati yoksunu) olması fena…

 

Ayrışmanın sirayeti vahim…

 

Hadi neşteri Empati yoksunlarına atalım, hastalıklı yaklaşımları iyileştirelim.

Bir neşter de ayrıştıranlara atalım

Tabiki Doğa, insan ve hayvan sevgisi olmayanlara da neşter lazım, sevmeyi, korumayı öğretelim.

 

‘‘Ruhun yarasını sanat, Tenin yarasını ilim, Gönlün yarasını insan sarar, anlar, sevgiyle kucaklar.’’

 

Var olan ve yaşayan canlı/ cansız her varlığın bir gayesi, bir var oluş sebebi vardır.

Akılla, mantıkla, ilimle, sanatla, doğal dürtüyle, sevgiyle yaşam sahnesinde varlığını sürdüren canlı türlerinden biri olan insan denen varlık evrim sürecini en hızlı yenileyip geliştirendir.

 

İnsan rolünü, insanlığı içselleştirerek üstlenen insanların, sürdürülebilir yaşama katkıları ihya edicidir. İnsan denen muhteşem varlık kendisini eğitip, geliştirdiği ölçüde varlığını güzelleştirir, zenginleştirir. Böyleleri çevrelerine de pozitif katkı sağlayarak güzellikler katarlar.

 

Bir neşter de evrimini tamamlayamamışlara atalım, iyileştirelim.

 

Dedikodu, yalan, iftira, sahtecilik, kopyacılık… say say bitmez ama olsun bir neşter de bunlara atalım, insanlığa kazandıralım.

 

Yoksulluk, işsizlik, her türlü ekonomik çöküntülere de neşter lazım.

 

Tabiki siyaset adamlarını, politik çözümsüzlükleri de acilen ameliyat masasına yatırılıp, neşterle çözüme kavuşturmak da lazım.

 

Eğitim de, sanat da, spor da, kültür de acilen neşter şifasına kavuşturulmalı…

 

Netice de her alanda işi ehline bırakıp, ülkenin ve toplumun yararına çalışmayanlara/ çalıştırmayanlara da neşter lazım.

 

Adaletin aksayan uzuvlarına, neşter atıp hak, hukuk ve adalette sağlam dikiş tutturmak lazım…

 

Öncelikle her bireyin kendi kusurlarına, kötü alışkanlıklarına, bencil duygularına, kanayan yarasına neşter atıp sarması, bilincin oluşmasında, gelişmesinde ve çoğalmasında önemli rol oynayacaktır.

 

Genel hatları ile dikkatinize sunduğum günümüz dünyasında her birimiz önemli ve değerli bir fügürüz. Değerimizi kendimiz artıracağız. Bunu sağlarken de elbette ki nasıl bir ülkede yaşamak istiyoruz, nasıl yönetilmek istiyoruz, nasıl bir gelecek istiyoruz gibi olması gerekenleri olur kılmak için tercihlerimizi doğru yapmalıyız. Doğru anlamalı, doğru okumalı, doğru görmeli, doğru duymalı, doğru analiz etmeli, bütüne doğru varmalıyız.

 

Değerli dostlarım, sizlerle iki ayrı Duyuru/ Davetimi paylaşmak isterim.

  • 22 Nisan 2024, Saat 13:00 ile 18:00 arası, Barış Manço Kültür Merkezi’nde, Sunumunu ben Perihan Koca ve Ertuğrul Kalafat beyin yapacağı, birçok şair, aşık, ozan, yorumcu ve ses sanatçısının yer alacağı, TURAN Şiar ve Ozanlar Platformu çatısında ‘‘SAZIN TELİNDEN SÖZÜN DİLİNDEN’’ Etkinliğimizde gerçekleştireceğiz. Adres: Caferağa Mahallesi, Nailbey sokak, Kadıköy/Moda – İstanbul
  • 20 Nisan 2024, Saat: 13:00 - 16:00 Tarihinde benim de (Perihan Koca) şiirimle yer alacağım, Salih & Rabia Ece Aydoğdu Çiftinin hazırlayıp sunacağı, ölümünün 76. Yıldönümünde İKSED Tarafından düzenlenen, Şiirleriyle Sabahattin Ali’yi anma etkinliği Adres: Perpa Ticaret Merkezi B - Blok, Kat: 13 Mithat Yümlü Konferans Salonu ŞİŞLİ – İstanbul

 

Elinde neşter ile bekleyen siz değerli dostlarımı daha fazla bekletmeden yazılı sohbetimizi sonlandırıyorum. Ağrısız, sancısız yarınlarda görüşebilmek umudumla, güzel gönüllerinize Yağlıboya resmimin bir görselini, ‘‘Güfte Renginde Şiir Ritminde’’ Kitabımdan bir şiirimi ve Youtube’da yayımladığım bir (İnsanlarda sevgi yoktu https://www.youtube.com/watch?v=QaKz4oxs0u8 ) şarkımı bırakıyor, güzellikler diliyorum.

İnsanca yaşayın, sanatla kalın.

 

NEŞTER

 

Neşterin iziyle

Kanarken bedenim

Ben gülerim

Tenim ağlar

Ruhumun yarasını sanat

Tenimin yarasını ilim

Gönlümün yarasını insan anlar

An’lar

Anılar

Sevgiyle çoğalırlar.

Perihan KOCA

www.perihankoca.com
perihankoca9@gmail.com

perihan_koca@hotmail.com

Facebook & Twitter & Instagram