ASanat, toplumların ve ülkelerin hafızalarını estetikle donatırken, ülkelerin kültürünü, seviyesini ve gücünü ortaya koyarak evrensel dil ile pekiştirici öneme sahiptir.

Sanatın her dalı bu genel tanımdan yola çıkarak ülkemizin sınırları dahlinde ve haricinde ortak dil oluşturmada, sanat sevgisi ve sanat bilinci ile yol almaktadır ve almalıdır.

Sanatçılarımızı toplumla buluşturarak, sanatın yaygınlaşmasında, algıda seçiciliğin okunmasında, yaratıcılığın sergilenmesinde, hayal gücünü önemseyerek estetetikle insanların ruhuna dokunmada, toplumsal gelişimde ilerleme ve katkı sağlamada sanatın önemini yinelemek isterim.

Bu vesile ile sanata bakışın yeniliklere açık, modern bir üslupla sanatçısından sanatseverine, üreticisinden tüketicisine, özel kurum ve kuruluşuna varıncaya kadar, çeşitli vakıf, dernek ve belediyeler ile işbirliği içinde sanat köprüleri kurmak sanatın icra ve sergisinde alan açacak unsurlardır.

Resim, heykel, el sanatları sergileri, fuarlar, müzik dinletileri, konserler, seminerler, imza günleri, tiyatro gösterimleri gibi faaliyetlerle, izleyici ile iletişime geçmek, sanata fiziken de dokunmalarını sağlamak, hayal gücünü açığa çıkararak sanatı erişilebilir kılmak, toplum, kurum, birey ve ülkemiz için hassasiyetle amatör ruhumuzu koruyarak profesyonel bakışla duruşumuzu belirlediğimiz vizyonumuz olmalıdır.

Sanat köprüsü kurma sanatında görev sanatçılar kadar, sanatın üreten kesiminde yer alan bestekâr, şair, edebiyatçı, müzisyen gibi çok sayıda sayılabilecek sanat kimliği taşıyanlara olduğu gibi, sanatın ışığında buluşanlara ve ilgili her tür yetkili, kurum ve kuruluşlara da düşmektedir.

Sanata bağımlı olan Sanatçılar ruhen bağımsızdır. Kanun, yasa, sanat kuralları gibi yaşama dair yükümlülükler ise bağlılıklarıdır.

Bu pencereden bakışla; sanatçı isteneni değil kendiliğinden vücuda geleni açığa çıkarır. Siyasi ve ekonomik çıkarların, heveslerin, fantezilerin, gücün kölesi olmazlar ve olmamalıdırlar.

‘‘Sanatçı rüzgara göre yön değiştirmez rüzgarını kendisi yaratır.’’

Sanatın yaratacağı psikolojik, ruh zenginliği ve iyileştirici özelliğini de akılda tutarak yadsımamalıyız.

Değerli sanat dostlarım, bir sonraki sanat bakışlı sohbetimizde buluşmak üzere kurduğumuz bu sanat köprüsünde nice güzellikler ve karşılaşmalar diliyorum. ‘‘Güfte Renginde Şiir Ritminde’’ Kitabımdan bir şiirimi, Youtube’da yayımladığım bir ( Tahtımızı yaparız da https://www.youtube.com/watch?v=vWE_tItdYLk ) şarkımı ve yağlıboya resmimin görselini yüce gönüllerinize bırakıyorum. Sanatla kalın.

TÜM CANLARA SELAM OLSUN

 

Zengin fakir köylü kentli

Tut el ele bayram olsun

Ayşe Peri Ali Veli

Tüm canlara selam olsun

 

Dargın durmaz barış sözlü

Kızgın olmaz huzur yüzlü

Güzel bakan gönül gözlü

Tüm canlara selam olsun

 

Oyun kurar kafa kolcu

Dünya baki bizse yolcu

Birlik olan sağcı solcu

Tüm canlara selam olsun

 

İnsan doğup insan kalan

Mal da yalan mülk de yalan

Yüreklere sevgi salan

Tüm canlara selam olsun

Perihan KOCA

 

www.perihankoca.com

www.sanatinrenkleri.com

perihankoca9@gmail.com

perihan_koca@hotmail.com

Twitter & Facebook & Instagram & Pinterest