On yıldan bu yana her yıl yapılmakta olan geleneksel İvriz’liler Buluşmasının onuncusu, 10-16 Ekim 2022 tarihleri arasında Alanya Türkler Mahallesi Vikingen İnfinity Otelde gerçekleştirildi.

 

Ağırlıklı olarak İvriz İlköğretmen Okulu mezunu emekli öğretmen ve ailelerinin oluşturduğu buluşmaya, İvriz Köy Enstitüsü mezunu öğretmenlerin çocukları ve torunlarından oluşan büyük bir katılım oldu. Kardeş okul olarak bu buluşmalara bir kaç yıldır katılmakta olan Mardin Kız İlköğretmen Okulu mezunları oyun, halay ve gösterileri ile toplantılara renk kattılar.

 

Toplamda 356 kişinin katıldığı öğretmen okulu mezunları buluşmalarına Ereğli ve Karaman'dan da birçok İvriz dostu aileler katıldı.

Buluşma etkinlikleri dahilinde yapılan Cumhuriyet Balosu da bir bayrak gösterisine dönüştü. Onuncu Yıl Marşı eşliğinde, kırmızı-beyaz giysileri ve ellerindeki Türk bayrakları ile salona giriş yapan balo grubu salondaki yerlerini aldıktan sonra, topluca  İstiklal Marşı okundu. Belgesel  gösterimi eşliğinde ve danslarla devam eden Cumhuriyet Balosunda;  Öğretmen Okulları Marşı, Onuncu Yıl Marşı, İzmir Marşı gibi ulusal marşlar ve Dostluk Marşı duygu dolu bir ortamda, tüm katılımcılar tarafından,  büyük bir  coşku ile söylendi.

 

Cumhuriyet Balosu nedeniyle  otel yönetimince pasta sunumunun yapıldığı gece, Atatürk'ün sevdiği şarkılar  ve şiirlerin okunmasıyla sona erdi.