Daha doğar doğmaz hatta doğmadan önce başlar bu kavga. Kızsa pembe, erkekse mavi. Ufacık çocukken renklerin cinsiyetçiliği ile işlenmeye başlanır çocuklar.

Kadın olmak değerlidir.  Kadın; annesini babasını düşünen bir evlat, çocuklarının annesi, bir erkeğin eşi, misafirlerinin iyi ev sahibi, iş yerinin detaycı bir çalışanı, arkadaşlarına iyi bir dost ve aileyi yönetendir aslında.

 

Biz kadınlar yönetim kurulunda iş hayatında daha çok yer alırsak, evinde şiddet gören kadınlar, kendini daha güçlü hissedecek.

İş adamı tabiri nasıl iş insanına dönüştü? Tabii ki kadınlar sayesinde. Kadınların da iş dünyasında söz sahibi olduğu görülünce onlara İş kadını denildi.

Kadın olduğum için yanımda yapılan argo konuşmalara toleranslı davranarak, iyi bir özellik gibi o da erkek gibi, bize alıştı' dedirtmeyin

Negatif ayrımcılığa izin vermeyin.

Kadınlar kültürel ve sosyal baskılardan dolayı özgüven eksikliği yaşıyor.

Ne kadar iyi okullarda okumuş olsa bile, ne kadar harika bir altyapı olursa olsun bir kadına üst düzey bir görev teklif edildiğinde, durup düşünüyor "Yapabilir miyim?" diye elbette yapabiliriz.  Aynı teklif erkeğe yapıldığında hiç düşünmeden kabul edebiliyor.

İş hayatında, kadının görünmeyen baskılarla ve adaletsizlikle karşılaştığı da bir gerçek. Çocuk bakımı, yaşlı bakımı, ev işleri gibi ortak olması gereken sorumluluklar kadına yüklenince, yük ağır geliyor bazen.

Erkek tartışınca güçlü, kadın tartışınca saldırgan algılanabiliyor.

Tüm erkekler için aynı şeyi söylemek doğru olmayacaktır. Güçlü kadınlardan korkan, kabul etmeyen erkekler olduğu gibi, medeni erkekler de var elbette.

Merak etmeyin beyler, biz de sizin yanınızdayız!

Yıllardır mücadelesini verdiğimiz her şeyi namusu kıyafetle ölçen, erkeği hak gören, kadının her şeyine kendini müdahil olana fırsat verme ve bunların sonuçlarını görmek bir tokat gibi yüzümüze çarparken, çok sıkıldık ama sinmedik.

Erkeklerin işine gelince prenses, işlerine gelmeyince eksik etek olmaktır ne yazık ki kadın olmak bazen.

 

Eşitlik mi ?

Kadınla erkek arasında mı?

Niçin olsun ki, her birinin diğerinden üstün binlerce tarafı var.

 

Artık değişmesi gerekiyor. Kadınlar kendine değer vermeli, ne olduğunu hatırlamalı.

Kadın olmak güzeldir, sevgidir. Yeniden başlamaktır. Ölüp, ölüp yeniden doğmaktır.

Hayatın temposu çok yavaşlarsa önünde; çok hızlanırsa arkasında kalırız. Gerçek bir kadın bunun farkındadır ve hayatını kendi düzenler, kuralları kendi oluşturur.

Her kadın birinin kızı, öğrencisi, çalışanı, işvereni, dostu, kardeşi, sevgilisi. Ya da annesidir.

 Kendini erteleme. Şimdi kendin için bir adım at ve hisset. Sen varsın… Artık sabah oldu ve gün doğuyor. Adım at ve bu adım kendin için olsun!

Güneşi gör, çiçekleri sula, kedileri sev, en değerli varlığımız çocuklarını kucakla ve hayatın güzelliklerine odaklan.

Güneş ol, yıldız ol, en parlak yıldız siz olun.

KADIN OLMAK İSTER MİYDİN ?

CEVABINIZI BİLİYORUM J