İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları aralıksız sürerken, ülke içindeki muhaliflere de baskı devam ediyor. Son olarak İsrail'in önde gelen Arap oyuncusu Maisa Abd Elhadi, sosyal medya paylaşımlarında 'Hamas saldırısını desteklediği' gerekçesiyle gözaltına alındı. 

İsrail polisi, Nasıra kentinde ikamet eden bir oyuncu ve sosyal medya fenomeninin "terörü öven ifadeler ve nefret söylemi şüphesiyle" gözaltına alındığını duyurdu ancak isim vermedi. Açıklamada, Polisin teröre teşvik ve destekle mücadelesi her zaman devam etmektedir" denildi.

'BİZİ SIRTIMIZDAN BIÇAKLIYORSUN'

Abd Elhadi, Hamas tarafından rehin alınan yaşlı bir kadının görüntülerini gülme emojileriyle ve Hamas güçlerinin İsrail'in güvenlik bariyerini aştığı bir başka görüntüyü de İngilizce "Let's go, Berlin style" başlığıyla paylaşmıştı. Sosyal medyadaki paylaşımları daha önce beraber rol aldığı Ofer Shechter tarafından "İsrail'i sırtından bıçaklamakla" eleştirilen oyuncu, İsrail dizisinde, Hollywood filmi "World War Z "de ve son olarak İngiliz dizisi "Baghdad Central "da rol aldı.

SAVAŞ KARŞITLARI HÜKÜMETİN HEDEFİNDE

İsrail'de 7 Ekim'deki Hamas saldırılarının ardından Gazze'ye yönelik hava saldırılarını ve ölümleri eleştiren pek çok barış yanlısı insan hakları savunucusu hükümetin hedefinde. Ülkedeki politik atmosferi yorumlayan İnsan hakları avukatı Michael Sfard'a göre polis artık savcılara başvurmak zorunda değil ve bu da bireysel ifade özgürlüğü için önemli bir yasal korumayı ortadan kaldırıyor. Sfard, "Polis soruşturmalarında bir tsunami görüyoruz" dedi ve "Hedef alınan insanlar çok korkutucu bir deneyim yaşıyorlar ve bu deneyim herhangi bir iddianame ile sonuçlanmasa bile yine de ürpertici" diye ekledi. Sfard, "Sadece eleştirinin değil, aynı zamanda merhametin de susturulduğu bir dalga var" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)