Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında İsrail-Hamas çatışmalarına ilişkin '24 saatlik süre' verdiği ve ateşkes sağlanmadığı takdirde Türkiye'nin devreye girmesi gerektiğini söylediği açıklaması hatırlatarak, "Bazıları önden siz buyurun dediler. Devletin istesin şayet Gazze'de yola revan olmazsam namerdim" dedi.

Bahçeli, "Bugün Filistin, yarın tüm bölge ve Nihayet Türkiye'nin kuşatılması amaçlanıyor. Biz kardeşlerimizin tarafıyız. 24 saat dolmuştur, Türkiye her türlü müdahaleye hazır olmalıdır" açıklamalarında bulundu.

'CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNDEN DÖNÜŞ OLMAYACAKTIR'

Bahçeli'nin konuşmalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Cumhuriyet devletin şekil ve biçimi kadar uygulanan siyasi rejimin de adıdır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile rejimin değiştiğini iddia edenler, şayet cehaletlerinin kurbanı değillerse kesinlikle su katılmamış yalancılar korosu ve müfteriler koalisyonudur. Hükümet sistemi başka, rejim başkadır. 1923'te rejimin adı konulmuş ve mevzu bir daha açılmamak üzere kapatılmıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile de yönetim hayatımızdaki boşluk dolmuştur. Nasıl ki cumhuriyetten dönüş yoksa cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden de dönüş veya sapış olmayacaktır. Millet kararını kesin olarak vermiştir. Demokrasiyi ağızlarından düşürmeyenlerin milletimizin tercih ve seçimine tahammülsüzlük göstermeleri en hafif tabirle maskeli despotluktur."

 

'ATATÜRK YAŞASAYDI SİSTEMİN SAVUNUCU OLURDU'

Eğer Atatürk bugün yaşamış olsaydı, devletimizin geçirdiği badireleri dikkate alarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yılmaz bir müdafaacısı olurdu. Türkiye Cumhuriyeti, Türk milli kültürü üzerinden yükselmiştir. Milletin yaşayan hali halktır. Demokrasinin en önemlisi dayanak noktası halktır. Milliyetçilik her şeyden önce bir halkçılık meselesidir. Bu somut gerçekler cumhuriyetin kurulmasında da hakimdir. Samsun'a çıkılmasaydı, Ankara'da tutunamazdık. Aziz Atatürk ve arkadaşları ayağa kalkmasaydı ezan sesi yerine çan sesi duyulurdu."

'TÜRKİYE HER TÜRLÜ MÜDAHALEYE HAZIR OLMALIDIR'

"21 Ekim 2023 akşamı sosyal medyadan yaptığım açıklamalar milletine, devletine, insanlık onuruna duyduğum sorumluluğun tanımıdır. Dediklerim şuydu:

'24 saat içinde ateşkes sağlanmazsa, saldırılar durmazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya ısrarla devam ederse Türkiye devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğu gereği her neyse yapılmalıdır. Gazze'yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır.'

Bazıları şahsıma yönelik 'Önden siz buyurun' diyerek alaycı bir üslupla karalama kampanyasına alet oldular. Hiç merak buyurmasınlar. Bizim anlaşıyışımza göre önden giden şehit önkozulardır. Devletim istesin, milletim destek versin, şartlar da öyle gerektirsin, füzeye karşı sapanla insanlık mevzisine girmek için yola revam olmazsam namerdim." (HABER MERKEZİ)