AMASYA - Amasya'nın Suluova ilçesinde 2009'da AKP'den belediye başkanı seçilen Mahmut Boz, sosyal medya hesabından 'açıklıyorum' başlığıyla bir paylaşım yaptı. Dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı olan AKP Amasya Milletvekili Haluk İpek’in 2012 yılında kendi köyü olan Armutlu Köyüne su bağlanmasını istediğini belirten Boz, bunu ret ettiği için İpek'in kendisine düşman kesildiğini savundu. Bediye başkanlığı aday adaylığının kabul edilmediğini, memuriyetine dönmesinin de engellendiğini anlatan Boz, mahkeme kararı ile daha düşük bir kadroyla işe dönebildiğini kendisine sandalye dahi verilmediğini iddia etti.
Eski AKP'li Belediye Başkanı Boz'un paylaşımları şöyle:
'HALUK İPEK BANA DÜŞMAN OLDU'
"Değerli kardeşlerim. Merak edilen bazı konuların, daha iyi anlaşılması için tarihlerle anlatacağım. 2012'de Derinöz Barajı'ndan 300'lük boru ile içme suyu getirdik. 2013 yılında Haluk İpek, Armutlu Köyüne içme suyu vermemi istedi. Hattan veremeyeceğimizi, barajdan su hakkı alırlarsa her türlü iş makinası ile yardımcı olabileceğimizi bildirdim. Vermediğim için bana düşman oldu." 'MEMURİYETİNİ YAKARIM DİYE TEHDİT ETTİ' "2014'te AK Parti'den aday adayı oldum. Belediye başkanının hakkı olduğu halde, anketlere dahi sokulmadım. 2014’te yerel seçimden üç-beş gün önce Haluk İpek beni aradı, mitinge katılmamı istedi. Katılmazsam memuriyetimi yakacağını söyledi. Yorgun olduğumu, dinlenmek istediğimi söyledim. 2014 Yerel Seçimini Fatih Üçok kazandı ve arayıp tebrik edip, 'belediye başkanına sahip çıkınız' diye yazdım, bütün medyada yer almıştır. Pazartesi günü sabah devir teslim yapmak istediğimi bildirdim ve kendisini davet ettim. O da bana haklı olarak mazbatayı henüz almadığını söyledi. Haluk İpek'in valiliği arayıp memuriyetimi engellemeden, dilekçemi hemen erkenden vermek için böyle yaptım."
'VALİ İMZALAMADI MEMURİYETİME DÖNEMEDİM'
"Sabah hızlıca devir teslimi yapıp, Belediye Başkan Yardımcısına anahtarı teslim ettim. Özel İdare Müdüründen dilekçemi havale ettirip, 09.30'da Vali Beye (dönemin Valisi İbrahim Halil Çomaktekin) ulaştırdım. Fakat haber çoktan uçurulmuş olduğundan, dilekçemi vali imzalamadı. Tabii biz de iş aramaya başladık. Fatsa'da bir maden ocağında işe başladım. Evi taşıdım, işe dönüş için dava açtım falan derken çok sevdiğim siz kıymetli kardeşlerimle vedalaşma imkânı dahi bulamadım. Aradan üç, beş ay geçtikten sonra da iş soğuduğu için öylece kaldı."
'İŞİME MAHKEME KARARI İLE DÖNDÜM, SANDALYE DAHİ VERMEDİLER'
"2015 yılında Özel İdareye mahkeme kararı ile geri döndüm. Müdür pozisyonuna eş değer bir görev verilmesi gerekirken, mühendis olarak başlattılar. Bırakın masayı bir sandalye dahi vermediler. Bu arada emekli sürem de doldu ve dilekçemi verip emekli oldum."
'YENİ BAŞKAN YASAL OLMAYAN YOLLARLA ARMUTLU KÖYÜNE SU VERDİ'
"Mevcut başkan yasal olmayan yollarla Armutlu Köyü'ne içme suyunu verdi hem de 150'lik boru ile. Hem de öyle bir hata yaptı ki koskoca barajdan su gelmesine rağmen Suluova'yı susuz bırakacak şekilde Armutlu'ya düşük kottan su vermiştir. Halbuki bize gelen borunun üstünden bağlansa idi bizim boru dolduktan sonra artan su giderdi. Meclis kararı ile bile suyun yasal olarak verilmesi mümkün değildir. Zira DSİ, Suluova Belediyesine tahsis etmiştir. Kaldı ki meclis kararı ya da bildiğim kadarıyla bir yazı dahi yoktur. Suluova'yı susuzluğa mahkum etmiştir. Kuyular açarak sorunu çözmeye çalışmıştır. Halbuki millet susuzluktan kırılırken, Armutlu'ya giden boruyu kırsa yeterli olacaktı."
'BELEDİYE BÜYÜK ZARARA UĞRATILDI'
'Yaklaşık günde 3-4 bin ton su Armutlu'ya verilmektedir. Bu yaklaşık 10 mahalleye yetecek sudur. Ayrıca belediye gelirlerden mahrum bırakılmış olup, suç işlenmiştir. Günde yaklaşık 3 bin tondan yılda verilen toplam su miktarı 1 milyon 95 bin tondur ki bu barajdan aldığımız suyun yaklaşık üçte biri kadardır. Şu anki su ücreti olan yaklaşık 7.5 TL ile çarptığımızda belediyenin zararının yıllık 8 milyon 212 bin 500 TL, on yılda toplam zararın ise 82 milyon TL civarında olacağı tahmin edilmektedir. Bilgilerinize saygıyla arz olunur."
(HABER MERKEZİ)