KPSS lisans sonuçlarının duyurulmasının ardından gözler öğretmen atamaları için gelecek açıklamalara çevrildi. Peki, Öğretmen atamaları ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Kasım'da 100 bin öğretmen ataması olacak mı?

Geçtiğimiz yıllarda öğretmen alımlarında pek çok mağduriyet meydana geldi. Gerek karma alımlar gerek düşük yapılan alımlar gerekse branş bazlı alımlar öğretmenlerimizde bazı mağduriyeti beraberinde getirdi.

21 Ekim tarihinde açıklanan 2022 Kpss puanından sonra sınava giren adayların gözleri yapılacak öğretmen ataması duyurusunda. 'Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında 100 bin Öğretmen Ataması' parolasıyla yola çıkmış durumdalar.

YÜKSEK BİR ATAMA BEKLENİYOR MU?

 2022 Kpss puanıyla ilk alımda alışılagelmişin dışında yüksek bir atamanın gelmesi bekleniyor. Bunun sebeplerini yaklaşan seçim olarak saysak ta bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığında 3600 ek gösterge sebebiyle yaklaşık 80 bin civarı öğretmenin emeklilik dilekçesi vermesi bekleniyor. 120 bin civarı öğretmen açığı ve 80 bin civarı geçici ücretli öğretmen çalışanıyla Milli Eğitim Bakanlığında yaklaşık 280 bin civarı kadro açığı oluşmuş olacak.

Atama duyurusu yapılan öğretmenlerimizin ne zaman okullarda olacağı ise henüz belli değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının görüşmeleri sonucunda bunun cevabını da ilerleyen haftalarda göreceğiz. Öğretmenlerimizin talebi ise Şubat ayında okullarda olmak.

KASIM'DA 100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI?

Merak edilen konu sosyal medyada yankı uyandurmış durumda. Öğretmen atamaları için 100 bin atama talebi Atama bekleyen öğretmenlerimiz sosyal medya üzerinden taleplerini dile getirdi.

 

İşte o payalaşımlar;