Siyaset veya politika, devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış olmakla beraber,  belli bir toplumda çatışma halinde olan düşüncelerin uzlaştırılması faaliyetidir. Bu uzlaştırma faaliyeti ise yönetim erkinin toplumun tamamını kucaklamasıyla gerçekleşir.

Siyasetin amacı hem iktidarda kalmak hem de halka hizmet sunmaktır. Hizmet sunarken de sorunları kaşımak, toplumu ayrıştırmak değil,  var olan sorunlara çözüm bulmak,  halkın taleplerini mümkün oldukça yerine getirmektir.

Peki, günümüzdeki siyasi partiler ve politikacılar, siyasetin gereğini yapıyorlar mı?  Rahmetli Necmettin Erbakan’ın söylemiyle, iktidarıyla, muhalefetiyle bunların yaptıkları “horoz döğüşü” dür.

Türkiye'nin en büyük sorunu işsizlik ve hayat pahalılığı olarak görülüyor.  En önemli ikinci sorun ise FETÖ teröründen sonra iktidarın göz yummasıyla devlet içeresinde palazlanan tarikat ve cemaat örgütlenmesidir.  Unutulmamalıdır her tarikat,  kendisini gizlemi, cumhuriyet düşmanı bir terör örgütüdür.  İktidar ve muhalefet var olan bu gerçeği görmezden gelmemelidir.  30 yıldır halkını sömüren, toplumu ayrıştıran otoriter bir yönetim anlayışı var böyle devlet mi olur. Siyaseti rant için yapan, sorunları çözme yerine kaşıyarak kanatan ve üzerini türban ile örtmeye çalışan mevcut siyaset halkı devrime zorluyor.