CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir televizyon programında, “Bugün mesela TBMM başkanvekili HDP’li. HDP’li başkana el kaldırıyor muyuz, ‘Sayın başkanım, söz hakkı istiyorum’ diye. Bunu kabul edeceksiniz ama bu ülkeyi yönetmek için… E o zaman seçime sokmayın kardeşim. O zaman millet iradesi nerede kaldı” demiş, sunucunun, “Siz diyorsunuz ki HDP’ye bakanlık verilebilir” sözü üzerine, “Elbette verilebilir; seçime hak kazanmış bir parti” yanıtını vermiş…

Gayet doğru demiş, bunda gocunacak ne var…

CHP’nin bin bir zorlukla 20 milletvekilini istifa edip gurup kurarak parlamentoya taşıdığı Meral hanımcık itiraz etmiş… Tepki göstermiş, HDP için “Bizim olduğumuz masada olamazlar” demiş.

Yesinler senin tepkini…

Buradan Meral Akşener hanıma açık açık söylüyorum, Erdoğan’ı taklit ederek, kin ve nefretle siyaset yapmanız ahlaki değildir.

6 Milyon seçmenin oy vererek, parlamentoya taşıdığı bir parti hakkında olumsuz düşünmek, terör imasında bulunmak ırkçı ve kafatasçı anlayıştan başka bir şey değildir.  Siyasetçinin görevi insanları kamplara bölmek, ayrıştırmak değil, bilakis demokrasinin uzlaşı kültüründen nasibini alarak kaynaştırmak,  bütünleştirmek olmalıdır.

Mecliste HDP Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş bu anda TBMM başkan vekili. Meral Akşener ve milletvekillerinin tamamı ‘Sayın başkan’ diyor söz istiyor. Meclisi teröristler mi yönetiyor? Böyle saçma sapan bir mantık olur mu?

Meral hanım ve tepki gösteren iyi parti milletvekilleri komik duruma düşerek halkın tepkisini aldığını, bu akılla, bu mantıkla mı bu ülkeyi yönetecekler diye sorgulamaktadır.

Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye başkanlarına sahip çıkan, Millet İttifakının başkanları diyerek övünen Akşener,  binlerce, on binlerce HDP seçmenlerinin oylarıyla kazandıklarını gayet iyi biliyor ama halka gerçekleri söylemeye gelince kıvırıyor da kıvırıyor.

Tüm liderlere çağrı yapıyorum, “siyaset ahlak ister” ahlaklı siyaset yapın…  Bu ülkeye huzurun, barışın gelmesi için halkın kararlarına saygılı olun. İnsanları ayrıştırarak, ötekileştirerek yöneticilik olmaz.  Hangi partiden olursa olsun bir milletvekilinin tespit edilmiş suçu varsa işi savcılara bırakın…  

Gürsel Tekin yapmış olduğu açıklama ile erdemli bir davranış yaparken,  Meral Akşener ve bazı iyi parti milletvekillerinin de çirkin yüzünü açığa çıkarmış.

Teşekkürler Gürsel Tekin…

 

İŞTE GÜRSEL TEKİN'İN  AÇIKLAMASI

CHP'li Gürsel Tekin de tepki çeken o sözler sonrası açıklama yaptı. Tekin, TV100 ekranlarında sorulara yanıt verdi. "Burada 6'lı masaya ya da herhangi bir siyasi partiyi rahatsız edebilecek tek bir cümlem yok" dedi.

İYİ Partili arkadaşlarımızın tepkisini anlamakta zorluk çektim. Birincisi ben bakanlık dağıtan makam, mevki değilim. İki, Cumhurbaşkanı adayı değilim. 6'lı masanın sözcüsü değilim. Tıpkı 600 küsür milletvekili gibi bende bir milletvekiliyim. Burada 6'lı masa ya da her hangi bir siyasi partiyi rahatsız edecek bir tek cümlem yok. Siyasi partiler niçin var? Yönetmek için var. Spor yapmak için olmaz. Seçilen insanlar hukuken anayasada bir engel yoksa tıpki 2015 yılında sayın Erdoğan'ın bakan yaptığı bir çok siyasi partiden insanlar bakan olabilir. Bunun Millet İttifakı'yla 6'lı masayla ilgisi, alakası nerededir ben bunu çok merak ediyorum. Ben bir başka partinin insanlarının bana had bildirmesini şiddetle reddediyorum. Sayın Genel Başkanıma, sayın Akşener'e olan saygımdan dolayı sesimi çıkarmıyorum. Ne demektir bana had bildirmek? Kim bana had bildirecek? Bana had bildirecek tek insan var; Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal genel başkanıdır.