İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 24 Haziran 2018'deki seçimden sonra AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede MHP'li bakanların da olmasını istediğini, ancak Bahçeli'nin "Gerek yok" yanıtını verdiğini aktardı.

2023 seçimlerine girerken,  Abdulkadir Selvi, “Bahçeli, kabinede MHP’li bakanın yer almasını isterse Erdoğan bundan kaçınmaz" diyor.

Yıpranmamış bir AKP, güçlü bir imaja sahip bir Erdoğan varken, 24 Haziran 2018'deki seçimde kabineye bakan vermek istemeyen Bahçeli,  yolsuzlukların havada uçuştuğu, açlığın, sefaletin yaşandığı, yaşamın her alanında kuyrukların olduğu, ülke kaynaklarını emperyalist devletlerin iş adamlarına satıldığı ve AKP’nin her geçen gün eridiği ortamda kabineye bakan vereceği düşünülebilir mi?

 Devlet Bahçeli bu anda devletin tüm olanaklarından yararlanıyor, devlet kademelerine MHP’lileri yerleştiriyor, AKP’nin çöküşte olduğu bu ortamda kabineye bakan vermesi için aklını peynir-ekmek ile yemesi gerekiyor.

Aslında MHP’nin kabineye bakan verip, vermemesi meselesinin arka planını iyi okumak gerekiyor. Bahçeli deneyimli bir politikacıdır, yıllarca Erdoğan’a ağza alınmayacak hakaretler yapmasına rağmen ansızın fikir değiştirmesinin kimsenin fark edemediği bir nedeni var…

Görünen o ki, Bahçeli kafasında kısa vadeli ve uzun vadeli bir planlama yapmış… 24 Haziran 2018 seçimden başlayarak bugüne kadar kısa vadede MHP’li arkadaşlarını, önemli kadrolarını devlet kadrolarına yerleştirdi.  Uzun vadede ise AKP’nin yanlışlarına rağmen yanında durarak, dağılma sürecini beklemektedir. ANAP’ın yok olduğu gibi mutlaka AKP’nin de günü ve zamanı geldiğinde buhar olup uçacağını görüyor…

Bahçelinin amacı gayet açık, dağılan AKP’nin seçmenine oynuyor… Bunca olumsuzluklara rağmen vefalı duruşu nedeniyle, AKP seçmeninin MHP’ye geleceğinin planını yapıyor.

Ne olacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz!