Gazeteci Fehmi Koru, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta ısrarcı olabileceğini yazmış…

 

Bende Sayın Fehmi Koru gibi düşünenlerdenim… İyi Parti kurmaylarının açıklamalarından Yavaş’ın adaylığı düşüncesi açıkça gözüküyor.

 

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda sahada en çok duydukları ismin Mansur Yavaş olduğunu söyledi. Kavuncu, "Ben ve teşkilatlarımız Meral Akşener'in en doğru kişi olduğuna inanıyoruz" dedi.

 

“Kemal Bey’in (Kılıçdaroğlu) adaylığına nasıl bakarsınız?” sorusunu da cevaplayan Kavuncu, şu ifadeleri kullandı:

 

“Hiçbir zaman 'aday olacağım' demedi. Bu algıya müsaade ediyor bu da çok normal. Olmaması anormal olurdu. Bu iddiayı muhafaza ediyor. Bizim sahada şubat ayından beri en çok duyduğumuz isim Mansur Başkan. Mansur Yavaş ile ilgili bir ağırlık var.”

 

Kavuncu’nun Genel başkanı Meral Akşener’den onay almadan böyle bir açıklama yapması mümkün mü? Kanımca mümkün değil.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi 2023’de yapılırsa yasalarımıza göre Erdoğan aday olmayacak demektir… Seçim tarihini erkene almaları durumunda aday olabilir. O zaman Erdoğan’ın karşısına hitabeti düzgün, kürsü hâkimiyeti olan, halkı ikna edecek ve ülke meseleleri hakkında uzun bir plan ve programı olan birisinin aday olması gerekir.

 

Mansur Yavaş’ı aday yapmak, aslanın önüne kuzuyu atmak gibi olur… Erdoğan gibi kürsü hâkimiyeti yüksek, hatip bir lider Yavaş’ı diri diri yer.. İyi Parti Genel başkanı Meral Akşener ve kurmaylarının topu taca atmasına gerek yok...

 

Bu anda Erdoğan’ın karşısına çıkabilecek 2 aday var, 6 masa da uzlaşı sağlanırsa Kemal Kılıçdaroğlu veya Meral Akşener olmalıdır. Ülkedeki yaşanan tüm sorunlarla ilgili genel başkan sıfatıyla plan ve programları var… Doğrusu iki genel başkandan birisi aday olmalıdır. Aksi halde siyaset dışından, kimsenin yok diyemeyeceği bir akademisyene şans verilmelidir.