Seçime iki gün kaldı.. 

Siyasi partiler, özellikle aday olanlar harıl harıl çalışıyor.

CHP adayları seçimleri alıp, halka doğru hizmet götürmek, sorunları çözmek, halkın refahını yükseltmek için çaba gösterirken, AKP adayları ise koltuğu kaparak imar oyunları ve kamu arazi satışları ile yeni rant kapılarını aralama peşinde… 

AKP’nin rant peşinde olduğunu nereden çıkardın diyecekler, evirip, çevirmeden hemen söyleyeyim.  Bu yerel seçimi yerel ölçekte adayların yarışması değil, genel seçim havasına sokmak, devletin tüm olanaklarıyla, bakanların fütursuzca İstanbul’da Murat Kurum’a oy istemeleri altında yatan bir gerçek var. “Kana İstanbul projesini” hayata geçirmek.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu bu konuda, “topunuz gelin”  diyerek meydan okuması kendisine olan öz güvenini gösterdiği gibi, seçmenlerin takdirini de toplamış oldu.  Çevrede olup bitenlere, konuşmalara bakınca İmamoğlu açık ara kazanacak.  Murat Kurum hakkında yapılan konuşmalara bakınca, hiç de iç açıcı değil. Çok zayıf bir aday olduğu, yapmış olduğu gaflarla, ona oy verecekleri de kendisinden uzaklaştırdı söylentileri kulaktan kulağa yayılmaktadır. Cumhurbaşkanı gittiği her mitingde İstanbul seçimi için Kurum’a oy istemelerine bakanların da sahnede olması seçmenin Kuruma ‘olan güvenini azaltmaktadır.  

Açık konuşmak gerekirse kim hangi çalışmayı yaparsa yapsın,  kim aday olursa olsun, İstanbul’da kimse Ekrem İmamoğlu’nun rakibi değil.  İstanbul seçmeni İBB’nin çalışmalardan memnun. Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul’a yakıştırıyor.

Bu seçim yerel seçim olsa da, 2028 seçimleri için kimin cumhurbaşkanı adayı olacağının da belirlendiği bir seçim olacak diye düşünüyorum. Bu konuda Ekrem İmamoğlu ismi dillendirilse de benim favorim Mansur Yavaş,  kesinlikle 2028’de halkın büyük talebi ile Cumhurbaşkanı olacağını görüyorum.

Esen kalın