Sanat ve müzik dünyasında önemli çalışmalara imza atan Bersez Sanat Fabrikası'nın kurucusu Mustafa Sezgin yeni projesi ile adından sıkça söz ettirecek. " Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir ilki gerçekleştiriyoruz" diyen Sezgin,ilk kadın sıra gecesi ekibini görücüye çıkarıyor. 

 

Proje hakkında bilgi veren Mustafa Sezgin " Tarihe geçecek olan bu projemizde, Türkiye'nin 7 Bölge'sine hitap eden türküleri seslendireceğiz.

Ülkemizde bir ilke imza atarak kadın sıra gecesi topluluğunu kurduk. Yurdumuzun 7 bölgesine ait güzel türkülerini seslendirirken onlara yine kadınlardan oluşan halk oyunları topluluğumuzun yöresel oyunları ile eşlik edeceği müthiş bir sahne şovu hazırladık.

Projemizde yer alan kadınlarımızın her biri ayrı hayat hikayelerine sahip olmakla birlikte farklı meslek gruplarından gelerek Bersez çatısı altında toplandılar.

Hayalleri hedefleri aynıydı. Birlikte kültürümüze ve sanatımıza katkı sunmak adına kadınlarımız ile bu yolculuğa başladık.

Grubumuzdaki korist’ler, folklor ekibimiz, perküsyon grubumuz ve bu işin mutfağında görev alan diğer emekçilerimiz dahil, yaklaşık 50 kişilik bir ekiple çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürdük. Bersez Sanat Fabrikamız bünyesinde türkü söylemenin yanı sıra, aldıkları eğitimleri sizlere sunma ve kendilerini ifade etme şansı bulan üyelerimiz ile birlikte bu platformda görev alarak diğer kadınlarımıza ışık olmayı hedefledik.

Projenin amacı müzik üretimini arttırmak Ülke lke ekonomisine katkıda bulunmak ve müzik sektörü adına kadınlarımıza istihdam sağlamaktır." diye konuştu.

Kadın sıra gecesi ekibinin ilk konserini cuma günü İstanbul'da Avcılar'da bulunan Barış Manço Kültür merkezinde verecek.