TRT World'de yazan Tallha Abdulrazaq isimli akademisyen, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yayınladığı 'Alevi' başlıklı videosu hakkında skandal bir yorum yaptı.

 

Abdulrazaq paylaşımında, 1512-1520 yıllları arasında Osmanlı İmparatorluğu'nu yöneten Yavuz Sultan Selim dönemiyle ilgili Alevi katliamı iddiasına göndermede bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını alıntılayan Abdulrazaq, “Sultan Selim'in hatırası mezhebinizi iktidardan uzak tutsun” dedi.

 

Alevi katliamı ilk olarak dönemin önemli devlet adamlarından İdris-i Bitlisi tarafından yazılan Selim Şahnâme eserinde geçiyor. Eserde 40 bin Alevi’nin katledildiği belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Twitter hesabından 'Alevi' başlıklı video yayınlamıştı.

 

Kılıçdaroğlu, yayınladığı 3 dakikalık videoda, "Ben Aleviyim. Hak Muhammed, Ali inancı ile yetişmiş, samimi bir Müslümanım. Harama el uzatmam" sözleri ile genç seçmene sesleniyor ve kimliklerin değil, başarının, hayallerin konuşulması gerektiğini ifade ediyor.

 

Kılıçdaroğlu, video mesajında genç seçmene özetle şöyle sesleniyor:

 

"Kimliğimiz bizi biz yapan varlığımızdır ve elbette onurla sahip çıkmamız gerekir.

 

Kimlikleri konuşmayacağız, başarıları konuşacağız. Artık ayrışmaları konuşmayacağız, ortak hayallerimizi konuşacağız. Bu değişim seferinde benimle olacak mısın?

 

Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, ahlaklı olan, dürüst olan olur” diyecek misin? Gelin gençler bu eşiği hep birlikte aşalım."