CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘SADAT’ krizi sonrası TV100 Yönetim Kurulu Başkanı Necat Gülseven’i makamında ağırladı.

Gazeteci Barış Yarkadaş’a göre Kılıçdaroğlu görüşmede SADAT reklamı sonrası işinden kovulan 3 reklamcının işe geri alınmasını istedi.

 

Yarkadaş TV100’de katıldığı bir programda şunları söyledi:

“Bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100 Yönetim Kurulu Başkanı Necat Gülseven’i Ankara Genel Merkez’deki makamında ağırladı, misafir etti, 1 saat 15 dakikalık bir görüşme gerçekleşti. Bu görüşmede en sevindirici yan şu oldu: Sayın Genel Başkan, Gülseven ile görüştüğünde reklam bölümünden 3 arkadaşımızın işsiz kaldığını öğreniyor. Görüşmede sayın Kılıçdaroğlu Necat Bey’e “o 3 arkadaşımızın böyle bir hatadan dolayı işsiz kalmasına benim yüreğim elvermez. Sizi de zora sokmayacaksa lütfen arkadaşlarımızı işe geri alın. Onlarla konuşun, benim selamlarımı da iletin. Lütfen böyle bir şeyden dolayı kimse işsiz kalmasın” diyor. Necat Bey görüşmeden çıktıktan sonra kanalımızın Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer’le konuştu. Reklamcı arkadaşlarımızla da konuştular. Onları da ikna ettiler ve 3 arkadaşımız yarından itibaren işlerine geri dönecek.”

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tv100’de Uğur Dündar’ın sorularını yanıtladığı sırada ekranda SADAT’ın reklamının verilmesi dikkat çekmişti. Söz konusu reklamda, SADAT’ın “Stratejik danışmanlık, eğitim ve lojistik…” gibi çeşitli hizmetlerinin sıralandığı görülmüştü.

Kılıçdaroğlu gelen tepkilerin ardından yaptığı açıklamada SADAT’a tepki göstererek, “O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz!” ifadesini kullanmıştı.