İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Financial Times gazetesine yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili demeç verdi.

 

Ekrem İmamoğluCumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisi AKP'nin "demokrasiyi engellemeye çalıştığı" için "ağır bir yenilgiye uğrayacağını" söyledi.

Makalede, seçimin, "Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarının ardından en zorlu seçimi olacağı" yazıldı. 

"Yükselen enflasyon, artan yoksulluk ve siyasi muhaliflere yönelik baskılar, seçmenleri iktidardaki AKP'ye karşı soğuttu" ifadeleri kullanılan makalede, İmamoğlu'nun, "çok çeşitli" seçmen grubundan destek aldığı belirtildi.

"DEMOKRASİYE BALTA VURUYORLAR"

İmamoğlu, "Demokrasiye balta vuruyorlar, insanların seçme özgürlüğünü tam anlamıyla reddediyorlar. Seçmenler, bu mahrumiyete 2023 seçimlerinde sandıkta cevap verecek ve bu hükümet ağır bir yenilgiye uğrayacak" dedi.

Yargı kararlarına değinen İmamoğlu, "Yargının ne kadar siyasallaştığını ve bunun demokrasimizi nasıl sekteye uğrattığını görmek için sadece benim davama bakmanıza gerek yok" diye konuştu.

"OTORİTER BİR ZİHNİYET VAR"

İmamoğlu, "otoriter bir zihniyetin" olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'de hayatın nasıl şekillenmesini istediğini ilgili kurumlara dikte etmekte bir beis görmeyen otoriter bir zihniyet var. Karşılarında kendilerine meydan okuyacak kimseyi görmek istemiyorlar" dedi.

Son dakika... İmamoğlu'ndan Financial Times'a çarpıcı açıklama: Ağır bir yenilgiye uğrayacak!