Sabah gazetesi, bu sene asgari ücret ve emekli maaşları için 'kulislerde' konuşulan miktarları haberleştirdi.

Buna göre hükümet, 'emekli ve çalışanları enflasyona ezdirmemek' iddiasıyla yüzde 5 ila 10 arası refah payı verilmesini gündeme aldı. En düşük emekli maaşının yükseltileceği ve asgari ücretin 7 bin 500- 8 bin lira aralığına çıkarılacağı belirtildi.

poster  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta toplantı yaptığı milletvekilleri, ücretlerde enflasyon artı refah payı verilmesi, en düşük emekli maaşı ile emeklilerin bayram ikramiyelerinin yükseltilmesi yönünde beklentiler olduğunu iletti.

Toplantıda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Dar gelirlilere enflasyonun üzerinde bir artış verilmesi için hazırlık yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde refah payının kaç puan olacağı netleşmiş olacak" diye konuştu.

3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının da yükseltilmesi için çalışma başlatıldığı ancak bu rakamın asgari ücret düzeyine çıkartılmasına Çalışma Bakanlığı'nın, "Ücret dengesizliği olur. Kısa süreler prim yatırıp emekli olan ile uzun yıllar yatıran arasında fark kalmaz. Örneğin 1500 gün prim yatıran kişi 10 bin gün prim yatıran ile aynı parayı olacak. Bu da adil değil" diye karşı çıktığı belirtildi.

Asgari ücret düzeyine çıkarmak yerine 3 bin 500 liranın yukarı çekilmesine dönük alternatifli bir çalışma yürütüldüğü bildirildi.

Habere göre, asgari ücret için kulislerde konuşulan miktar ise 7 bin 500- 8 bin lira aralığında.


#asgari ücret #sabah gazetesi