Köklü Değişim Medya : Şevval Hilalini Gözetliyoruz

 

Haber: Murat Genç 

 

29 Ramazan 1444/20 Nisan 2023 Perşembe günü Şevval hilalini gözetliyoruz.

 

Bu gözetleme neticesinde; 20 Nisan Perşembe akşamı hilal görülürse 21 Nisan Cuma, Şevval ayının ve dolayısıyla Fıtr (Ramazan) Bayramının birinci günü olmuş yani Hicri Şevval 1444’e girilmiş olacak. Eğer Perşembe akşamı hilal görülemezse 22 Nisan Cumartesi günü 1 Şevval’dir; o gün bayram edilir. Zira bu konudaki şer’î nasslar gereği hilale göre hareket etmek ve Şevval başlangıç hilali görülemediğinde Ramazan ayını 30’a tamamlamak gerekir.

 

Ahmed, Muhammed ibn Ziyad yoluyla rivayet ettiğine göre, “Ebu Hurayra’yı şöyle derken işittim: Rasulullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem ya da Ebu’l Kâsım SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

 

[صُومُوا لِرُؤْيَتِهِ، وَأَفْطِرُوا لِرُؤْيَتِهِ، فَإِنْ غُبِيَ عَلَيْكُمْ فَعُدُّوا ثَلَاثِينَ] “Hilali gördüğünüz zaman oruç tutun. Hilali gördüğünüzde iftar edin. Eğer hava kapalı olursa, ayı otuza tamamlayın!

 

Köklü Değişim Medya olarak Şevval hilali gözetleme neticesini www.kokludegisim.net adresimizden ve sosyal medya hesaplarımızdan 20 Nisan Perşembe akşamı ilan edeceğimizi belirtmek isteriz.

 

Sosyal medya hesaplarımızı takip edin:

 

Facebook: https://www.facebook.com/Kokludegisimmedya

 

Twitter: @KokluDegisim

 

#HilaliGözetliyoruz

 

#RamazanNasihatZamanı