Başkan Cihan Yerdelen : TOGG BİZİM ARABAMIZ

 

Haber : Murat Genç 

 

Türkiye'yede en önemli gündem maddeleri arasında yer alan Türkiye'nin yerli ve milli aracı TOGG bir çok noktada görücüye çıktı. Bilindiği gibi ilk teslimatlar gerçekleştiriliyir. TDP Genel Baskanı Mustafa Sarıgül ile olan programlarindan dolayı İstanbul'dan Ankara'ya gelen TDP BEYOĞLU İLÇE BASKANİ CİHAN YERDELEN TOGG tanıtım standlarını gezdi. Türkiye'nin yerli ve milli aracını yakından inceleyen Cihan Yerdelen "İnşallah her eve nasip olur. Ülkemizin gururu olan aracımıza sahip çıkalım. İlerleyen süreçte umarım fiyatlar biraz daha uygun oranlara duşer. Beklediğimden daha güzel özelliklere sahip. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi. 

 

 

 

Öne Çıkan Özellikler

 

Togg T10X Türkiye'nin ilk tam elektrikli yerli otomobili olarak Mart 2023'te satışa sunuldu.

 

Tek ve çift motorlu versiyonları olan T10X'in aynı zamanda 52,4 kWh ve 88,5 kWh olmak üzere iki batarya seçeneği bulunuyor. Yerli otomobilin tam şarjda menzili 523 kilometreye ulaşıyor. %20'den %80'e 28 dakikada şarj olabiliyor. Yerli otomobil Togg'un seri üretimi Gemlik, Bursa'da 1,2 milyon metrekare alana inşa edilen tesiste gerçekleştiriliyor. Togg çıkış tarihi Mart 2023 olarak açıklandı. Avrupa'ya ise 2024 sonunda gelecek. Aralık 2019’da lansmanı yapılan yerli otomobil Togg T10X (eski adıyla Togg C-SUV), 29 Ekim 2022’de resmen seri üretime girdi. Üç yıldan kısa sürede tamamen elektrikli bir araç geliştirip üretime hazır hale getiren Togg, bu süre zarfında sıfırdan kendi otomobil fabrikasını da inşa etti. Dünyada örneğine az rastlanacak bir projeye imza atan Togg’un kurucuları Turkcell, Zorlu Holding, Anadolu Grubu ve BMC, ülkemizin yerli araç hayalini gerçekleştirmiş oldu.

 

Togg T10X Çıkış Tarihi, Fiyat Listesi

 

Gemlik’teki yerli otomobil fabrika açılışında Togg T10X’in çıkış tarihi Mart 2023 sonu oldu. İlk modeller resmen üretim bandından indi ve sipariş alımı başladı.

Togg T10X başlangıç fiyatı 953.000 ₺ oldu Tek motorlu arkadan itişli T10X versiyonlarının %10 ÖTV diliminde olması sayesinde yerli otomobildeki vergi yükü oldukça düşük. .

 

Togg’un Renk Seçenekleri

 

Yerli otomobilin fabrika açılışı öncesi renk seçenekleri paylaşıldı. Toplam 6 renkte üretilecek Togg C-SUV’un renk isimleri şöyle: Gemlik Mavisi, Anadolu Kırmızısı, Kapadokya Beji, Pamukkale Beyazı, Oltu Siyahı ve Kula Grisi. Türkiye’nin farklı bölgelerine atıfta bulunarak canlı, etkileyici renk seçenekleri belirleyen Togg, 2023 ilk çeyreğinde bu araçları müşterilerle buluşturmayı başardı.

 

DENEYİM MERKEZLERİ

 

İstanbul, Mall of İstanbul, Başakşehir

İzmir, Agora Alışveriş Merkezi, Balçova

Bursa, Togg Gemlik Tesisi

Adana, M1 Alışveriş Merkezi, Seyhan

Ankara, Çankaya

Ankara, Panora Alışveriş Merkezi, Çankaya

 

TOGG MOBİL DENEYİM MERKEZLERİ

 

Antalya

Bursa, Togg Gemlik Tesisi

Bursa

İstanbul, Ümraniye

Kayseri, Kocasinan

Samsun, İlkadım