Çatalca Halk Buluşması'na katılan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, kadını, erkeği, yaşlısı, genci herkesin huzur içinde yaşayacağı mutlu bir yaşam vadettiklerini söyledi.

 

Gerginliklerden arınmış bir Türkiye vadettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Sevgili anneler, evlatlarınızı okula gönderirken beslenme çantası uygulamasına artık son... Çünkü evlatlarımız, okulda arkadaşlarıyla beraber suyunu içecek, sütünü içecek, yemeğini yiyecek, karnı tok, evine dönecek. Böylece hiçbir anne, 'acaba beslenme çantasına bugün ne koyayım' diye düşünmeyecek. Evlatlar hepimizin evladı, en iyi beslenmeyi hak ediyorlar. 20 yıldır yapamadılar. Allah nasip eder göreceksiniz, ilköğretim döneminde yapacağız. Bütün Türkiye duyacak, bütün dünya duyacak."

 

Kılıçdaroğlu, iktidar için hep birlikte çalışacaklarını anlatarak, "Çünkü gün bir siyasi parti günü değil. Gün artık bir Türkiye günüdür. Ya demokrasi ya diktatörlük. Arada tercihimiz olacak, demokrasiden, insan haklarından, adaletten, haktan, hukuktan, kadın erkek eşitliğinden yana mücadele edeceğiz. Herkesin karnını doyurduğu, her evde huzurun ve bereketin olduğu bir Türkiye için çalışacağız. Bunun için mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.