HDP Cizre İlçe Örgütü binasına sabah saatlerinde yapılan polis baskını protesto edildi. Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Şırnak milletvekilleri Nevroz Uysal ve Zeki İrmez, DBP, HEDEP Şırnak il ve ilçe örgütleri yöneticileri, ÖHD üyesi avukatlar, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ile partililer, parti binası önünde açıklama yapmak istedi. Polis, partilileri engellemeye çalıştı.

'DEMOKRATİK SİYASETİN ÖNÜ KAPATILIYOR'

Engellemeye tepki gösteren partililer alkışlarla kapıya çıktı. Burada konuşan HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, parti binalarının hukuksuz bir şekilde basıldığını söyledi. Demokratik siyasetin önünün kapatıldığını kaydeden Güngen, “Bütün demokratik haklarımız engelleniyor. Demokratik siyasetin önü kapatıyorlar. İki yıl içinde 3 defa ilçe binamız basıldı ve arkadaşlarımız gözaltına alındı. Baskın, gözaltı ve tutuklamalara karşı geri adım atmayacağız. Asla bizi yıldıramayacaklar. Bedeli ne olursa olsun halkların özgürlük ve eşitlik mücadelesini savunacağız” dedi.

srnk-24-10-2023-hdp-baskin-tepki-aciklama4.jpg

'NE SİYASETİMİZİ NE DE MÜCADELEİMİZİ YOK EDEMEZLER'

Ardından konuşan HEDEP Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, yıllardır siyasi soykırım operasyonlarıyla yüz yüze kaldıklarını ifade etti. Yapılan polis baskınının hukuksuz olduğunu dile getiren Uysal, “Bu siyasi baskınlarla ne siyasetimizi ne de mücadelemizi yok edemezler. Her kente partimize yönelik saldırılar devam ediyor. Genel seçimlerde nasıl ki yöneticilerimiz, arkadaşlarımız gözaltına alınarak tutuklandıysa, bugün yine seçimlere yaklaşınca benzer baskınlar başladı. Seçimlerden önce çalışmaları yürütecek herkesi tutuklamaya ve insanları seçim çalışmalarında yer almasını engellemeye çalışıyor. Fakat halkımız bu baskılardan dolayı geri adım atmayacaktır. Çünkü bizler tarihten bugüne haklıyız” diye konuştu

Açıklama, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarıyla son buldu.

GÖZALTI GEREKÇESİ ÖĞRENİLEMEDİ

Öte yandan ilçede yapılan ev baskınlarında Yeşil Sol Parti Cizre ilçe yöneticisi Umut Hakkolu gözaltına alındığı öğrenildi. İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen Hakkolu'nun gözaltı gerekçesi ise öğrenilemedi. (MA)