İstanbul'un en başarılı Anadolu Liseleri arasında yer alan, Maltepe ilçesinde bulunan Halit Armay'da Cumhuriyet Bayramı kapsamında kutlamalar yapıldı. Öğrenciler Atatürk ve Cumhuriyet temalı şiirleri, yazıları coşkuyla söylerken,dans grubu ise vals gösterisi yaptı. Okulun müzik grubu da birbirinden güzel şarkılarını seslendirerek tüm öğrencilere müzik dolu saatler yaşattı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan Öğretmen Şule Goncagül, Cumhuriyetin kurucusu olan Atatürk ile ilgili konuşma yaptı. Daha sonra, öğrenciler Cumhuriyet ve Atatürk şiirleri okudular. Şiirlerin ardından  bir grup  öğrenci vals dansı gösterisi yaparak gösteriye renk kattı. 

Okul Müdürü Sahra Alkan, Müdür Yardımcısı Behiç Korkutan ,  Müdür Yardımcısı İrem Erdoğan Bal , Müzik Öğretmeni Hale Kıvrak, Müzik Öğretmeni Gülnaz Ardabak rehberliğinde hazırlanan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında sahne alan müzik grubu birbirinden güzel şarkılarını öğrenci arkadaşları ve öğretmenleri için seslendirdiler. Öğrenciler müzik grubuna hep bir ağızdan eşlik ederken, bol bol alkışlamayı da ihmal etmediler.