İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan Philip Morris (Marlboro) fabrikasında faaliyet yürüten Euroserve Hizmetleri AŞ bünyesinde çalışan yüzlerce işçi sendikalı oldukları için işten atıldı.

Üç gün boyunca fabrika içinde üretim durdurarak eylem yapan işçiler dün polis zoruyla fabrikadan çıkarılırken, bugün ise fabrika önünde bir araya gelip örgütlü oldukları DİSK/Gıda-İş Sendikasının Genel Başkanı Seyit Aslan ile birlikte açıklama yaptı. İşçiler, “Bu iş burada bitmeyecek” sloganları atarken, fabrika önünde çadır kurarak direnişlerine devam etme kararı aldı.

“SENDİKALAŞAN İŞÇILER KARŞISINDA PATRONLAR BİR BÜTÜN OLUYOR”

Fabrika önündeki zeytinlik alanda işçilere konuşan Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, “Türkiye'de ister uluslararası tekeller olsun ister Türkiye'nin patronları olsun hepsinin ortak özelliği var o da işçi düşmanlığı. Sermayeye her türden örgütlenme hakkı var. Ama işçilerin sendikalaşma hakkına gelince Philip Morris'te, Euroserve'de, Yasin Kaplan'da ve bugün ülkenin onlarca yerinde sendikalaşan işçilerin karşısına patronlar bir bütün olarak çıkıyor” dedi.

Ağaçlık bir alanda bekleyen işçiler

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel

“İNSANCA BİR ÜCRET VE ÇALISMAK İSTİYORUZ”

“Biz üretim yapmak istiyoruz. Ama eski koşullarda değil, işçilerin her türlü hakkı, hukuku patronların iki dudağı arasında olan koşullarda değil, insanca bir ücret için örgütleniyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Aslan, insanca çalışma istediklerini vurguladı.

DİRENİŞ ÇADIRI KURULACAK

İşçilerin emeklerinin karşılığını istediklerini söyleyen Aslan, “Philip Morris ve Euroserve'e bir kez daha söylüyoruz, işçilerle ve bizlerle oturup bu sorunları masada çözelim. Yoksa biz bu haklarımızdan asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Fabrika önüne de direniş çadırımızı kuracağız” dedi.

Ağaçlık bir alanda çember oluşturan işçi grubu

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel

EUROSERVE ŞİRKETLERİ ÖNÜNDE EYLEMLER YAPILACAK

27 Eylül salı günü de İzmir Çankaya'daki Euroserve şirket binası önünde açıklama yapacaklarını duyuran Aslan, ayrıca İstanbul'daki şirket önünde eylem yapmayı planladıklarını söyledi. Aslan, “Mücadelemiz sadece Türkiye sınırında kalmayacak Avrupa'daki emek örgütleri de bunları teşhir edecek” diye ekledi.

“BİZ YENİ BAŞLIYORUZ”

“İnsanca, onurluca çalışmak ve çocuklarımıza kaygısızca bakabilmek istiyoruz” diyen Aslan, mücadelede birlik ve kararlılık vurgusu yaptı. Aslan, “Biz yeni başlıyoruz. Bizi fabrikadan çıkarınca bu işten kurtulacaklarını sanıyorlar, yanıldıklarını görecekler” ifadelerini kullandı. Aslan, son olarak DİSK yönetim kurulunun ve Genel Başkanının dayanışma mesajlarını iletti.

 

GENEL-İŞ İZMİR 7 NO'LU ŞUBEDEN EUROSERVE İŞÇİLERİNE DESTEK

Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube yönetimi ve üye işçiler, Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Euroserve (Marlboro) işçilerine destek mesajı paylaştı.

Anayasa haklarını kullanarak sendikaya üye olan Euroserve (Marlboro) işçilerinin yayında olduklarını ifade eden Genel-İş 7 No’lu Şube, “Marlboro işçisi yalnız değildir” sloganı eşliğinde direnen işçilere selam gönderdi. (İzmir/EVRENSEL)