Doğuş Üniversitesi’nde öğrenim ücretlerine yapılan yüzde 300’e varan zamlara karşı öğrenciler ve veliler Dudullu’da bulunan kampus önünde günlerce eylem yaptı. Eylemler sonrasında yapılan zamlar yüzde 79.6’ya çekildi. 14 öğrenciye soruşturma açıldı. İki asistan işten çıkarılırken iki öğrenciye de uzaklaştırma cezası verildi. 

 

Uzaklaştırma cezası alan öğrencilerden hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisi Kıvılcım Çolak, “Biz barışçıl bir şekilde anayasanın bize verdiği hakkı kullanıyoruz. Ancak eylemlerden sonra bize soruşturmalar gelmeye başladı. Yükseköğretim kurumlarında işgal ve benzeri fiillerle yükseköğretim kurumunun hizmetlerini engelleyici eylemlerde bulunmak gerekçesiyle ceza aldım. Cezamı öğrendikten birkaç saat sonra yeni bir soruşturma daha açıldı” dedi. 

Çolak, konuyla ilgili gazetemizde yayımlanan haber gerekçe gösterilerek hakkında ikinci bir soruşturmanın daha açıldığını belirtti. Çolak, “Biz öğrencinin müşteri, üniversitenin de ticarethane olmadığını söylemek için eylem yaptık. Verilen cezalara itiraz edeceğiz. Biz burada yapılan hukuksuzluğa karşı çıktık” diye konuştu. 

BU DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...


"YEDİĞİNİZ KABA TÜKÜRÜYORSUNUZ"
Bugün velilerin, gönüllü avukatların da katıldığı eylemde, iki asistan öğrencinin "marka adını kirletiyorsunuz", "yediğiniz kaba tükürüyorsunuz" denilerek işten atıldıkları belirtildi. İşten atılan Doğuş Üniversitesi öğrencisi Hatice Nur Egelioğlu, "Sesimizi duyurmak için eylem yaptığımızı söylediğimde, 'okul zaten geri adım atılacaktı' denildi. O zaman da 'neden en başında olması gereken fiyatları söylemediler' diye sordu ancak sessiz kalmayı tercih ettiler. Ben tüm eylem etkinliklerinde sesimizi duyurmaya çalıştım. Okulun eğitim kalitesine bir şey söylemeden hakkımı aradım ancak görevden atıldım. Amacım yalnızca arkadaşlarımı, zor durumda kalan velileri temsil etmekti. Eylemlere çalışan kimliğim ile değil öğrenci kimliğimle katıldım. Ben bugün küçük bir çocuk gibi azarlandım" ifadelerini kullandı." />