ANKARA - CHP’nin 4-5 Kasım’da yapılacak 38'inci Olağan Kurultay’ına sayılı günler kala parti içinde imza savaşları ve oy hesapları devam ediyor. Ancak Genel Merkez'in delege hesapları ile 'değişimci’ grubun hesapları birbirinden farklı…

İl kongreleriyle birlikte partinin yeni genel başkanını seçecek toplam 1370 delege belirlendi. Bu isimlerin 1200’ü, illerden gelen seçim delegesi. 170’i ise Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri ve milletvekillerinin aralarında bulunduğu doğal delegeleri kapsıyor.

‘818 İMZAMIZ VAR’

Artı Gerçek’in konuştuğu CHP’li kurmaylar, Kılıçdaroğlu’nun kurultayda aday gösterilmesi için imza veren milletvekili sayısının 91 olduğunu söyledi. CHP’li üst düzey yönetici, Kılıçdaroğlu’nun 70 il başkanı ve 818 imzayla aday gösterileceğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Bizim durumumuz iyi. 818 imzamız var. Delegeler üzerinde Genel Merkez bizi aradı intibaı bırakmak istemiyoruz. ‘Genel Merkez’e gelin Genel Başkanla görüşün’ gibi bir çağrımız yok. Bunu yaparsak ‘Genel Merkez baskı kuruyor’ derler. Bugüne kadar aradığımız parti örgütü yöneticilerine de yalnızca, ‘Hayırlı olsun, bir ihtiyacınız olursa buradayız’ dedik, ikinci bir cümle kurmuyoruz. Delegelerin ise en çok söylediği şey, ‘Biz Kılıçdaroğlu’na ihanet etmeyiz' oluyor."

‘DEĞİŞİMCİLER 381 OY ALIR’

CHP’li üst düzey yönetici, değişimcilerin alacağı oya ilişkin, “Karşı tarafın 381 oy alacağını düşünüyoruz. Kurultay salonunda da yaşanacak heyecanla Kemal Bey’in oyu 900’ü bulur. Hiç kimse değişimcilere oy verdiği için cezalandırılmayacak. Genel Başkan nezdinde bir problem yok. 70 il başkanı ile aday gösteririz” diye konuştu.

DEĞİŞİMCİ KANAT 700 CİVARINDA OY BEKLİYOR

Artı Gerçek’in ulaştığı Değişimci Kanat’a yakın kaynaklar ise durumun farklı olduğunu belirtti ve Kılıçdaroğlu’nun önceki kongrelerde de imza sayısından daha az oy aldığına dikkat çekti. Kılıçdaroğlu’nu genel başkan adayı gösteren bazı delegelerin oy vermediğini anımsattı.

Genel Merkez'in hesaplarına karşılık Değişimci Kanat, 500 civarı imza toplayacaklarını ve 700 civarı da oy alacaklarını düşünüyor.