Gazeteci Ferhat Aydoğan’ın kaleme aldığı yazısında ; Değerli okurlarım Googlede göz gezdirirken Şerife Şevval Kardelen’in bir yazısı gözüme çarptı ve sizlerle uzun uzun paylaşmak istedim.

 

Hani bir söz vardır “Hayat bir ezan ile bir sela arası“. Acaba ne zaman ne şekilde öleceğiz ?

Rabbim ömrün de ölümün de hayırlısını versin.

Ama hayatta o kadar çok sorunlar var ki. Halbuki bir uzlaşma yolu varken insanlar neden hayatı olumsuz yönde etkiler. Kimileri öylesine kalp kırıyor kimileri ise Allaha sığınıyor. Ama bazılarının gerçekten anlayamadığı bişey var “Allah yaptıklarınızdan haberdardır”. Kim bir zulum etmis ise elbet cezasını çekecektir. Sanılmasın ki bu dünyada çekmedi diye Rabbim unuttu. Rabbim ahiret gününde kim ne zulum etmis ise cezasını elbet verir . . .Herkesin dilinde aynı söz “Yalan dünya”. Madem bunun bilincinde iseniz kalp kirmayin. Unutmayın ölüm var. Belki sizin kırdığınız o gönlü almak için vaktiniz yetmez. Belki de kırdığınız gönlün vakti yetmez .Önyargılı davranmayın. Insanları kirmayin.

Güzel konuşun kıymet bilin Inanın insanın sadece yaptığı iyiliği unutulmaz. Belki siz bilmezsiniz ama iyiliginizin dokunduğu kimse asla unutmaz iyiliği. Insanlar hata yapabilir. Sanki hangimiz mükemmel ? Insanları hataları ile hor görmeyin. Aksine hata ancak güzel dille duzeltilir. Hayata bakış açınız daima güzel olsun. Çünkü güzel bakan güzel düşünür.

Allah güzel bakıp güzel görmeyi hayatı en güzel şekilde yaşamayı nasip etsin …