İş insanı Şemsettin Türkay,Ak Parti'den milletvekili aday adayı oldu. İstanbul 1.bölgeden adaylığını açıklayan Türkay uzun yıllardır aktif siyasetin içinde yer alıyor. 

 

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığına adaylık başvurusunu yapan Şemsettin Türkay, yaptığı açıklamada,hizmet için yola çıktıklarını her zaman vatandaşın yanında olduklarını söyledi. 

Türkay " Refah Partisinde başladığım siyaset hayatına Ak Parti'de devam ettik. Bizler aile olarak da her zaman hizmet etmek adına siyasette yer aldık. Yıllardan beri aktif siyasetin içinde yer aldık. Daha fazla hizmet etmek adına bu yola girdik. Umarım bizler ve ülkemiz için hayırlısı olur. Durmak yok yola hızla devam " dedi.

 

Şemsettin Türkay Kimdir?

 

27 Aralık.1963 Diyarbakir/ Bismil ilçesinde doğdum. ilk orta lise eğitimimi Bismil fenlisesinde 1980/81 öğretim dönemlerinde tamamladım...Daha sonra vatanı görevimi(Kütahya /kayseri de İFA ettim ,akabinde inşaat firması STFA Şirketinde alet operatörü /topoğraf olarak çalıştım ...iş hayatı arasında üniversite imtihanına girdim Eskişehir iktisat fakültesi kamu yönetimi ve siyaset bilimini kazandım ve okudum , batmanın Sason ilçesinde camide imam olarak görev yaptım müftü yardımcılığından 1994 temmuz ayında istifa edip tekrar İstanbul a döndüm ...o tarihten beri müteahhit lik ve siyaset arenasında (refah partisi ,fazilet partisi ,Akparti de )siyaset hizmeti mi sürdürdüm.Her seçimde HATİP lik bazen bölge koordinatörlüğü yaptım ..6 çocuk babasıyım .