Uzun süredir sporla ilgilenen ve fitness eğitmeni olarak spor kariyerini sürdüren Edib Çapanoğlu, ilk kitabını çıkardı. “Seninle Her Şeye Varım Ben” adlı kitabıyla kitap dünyasında yerini alan Çapanoğlu, kitabı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu: “Açıkçası farklı alanlarda çalışmalarda bulunmak beni çok mutlu ediyor. Edebiyat da ilgi duyduğum alanlardan bir tanesi. Yazmayı da sevdiğim ve uzun süredir bir şeyler yazıyor olduğum için edebiyat dünyasına girmeye karar verdim. Aşk ve sevgiye dair deneme türündeki yazıların bulunduğu kitap dolayısıyla imza gününe de katıldım. Okurlarımdan gelen yorumlar beni çok mutlu etti.”
Özellikle spor alanındaki çalışmalarıyla ön plana çıkan ve bu alanda da çeşitli ödüllerin sahibi olan Çapanoğlu, edebiyat dünyasındaki çalışmalarıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İlk kitabının çıkmasından dolayı heyecanlı olduğunu belirten Çapanoğlu, edebiyat dünyasındaki çalışmalarına devam etmek istediğini belirtti.
“Kitabımda Aşk ve Sevgiye Dair Kendimce Önemli Şeyler Anlatmak İstedim”
Kitabının deneme türünde olduğunu belirten ve yaşanmışlıklardan yola çıkılarak yazıldığını belirten Edib Çapanoğlu, edebiyatın çok farklı bir büyüsü olduğunu ifade etti: “Edebiyat, insanın yaşama tutunmasının nedenlerinden bir tanesi. Bu nedenle edebiyatın farklı bir büyüsü olduğunu düşünüyorum. Edebiyat dünyasına girmemin de temel nedenleri aslında bunlar. Yani edebiyatın büyüsüne inanıyorum ve edebiyatın insanı özgürleştirdiğini düşünüyorum. Umuyorum ki bundan sonra da yazma çalışmalarıma devam ederek beni heyecanlandıran kitaplarımla hayranlarımın karşısına çıkarım.”
“İlk Kitabım Olduğu için Oldukça Heyecanlıyım”
İlk kitabının çıkmasından dolayı kendisini çok mutlu hissettiğini ifade eden Edib Çapanoğlu, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Bir insanın isterse her şeyi yapabileceğini düşünüyorum. Hem spor hem de edebiyat alanında bunun farkına vardım. Özellikle sporla çok uzun süredir ilgileniyorum. Verdiğim emeklerin karşılığını aldığımı da düşünüyorum. Umarım bunu edebiyat dünyasında da yaşarım. İnsanın severek yaptığı işlerin hepsinde istediği sonuçları alabileceğine inancım tam. Bu nedenle sevdiğim alanlarda kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Ayrıca yenilikçi projeler içerisinde yer alacağımı da belirtmek isterim. Özellikle edebiyat alanında farklı kitaplar da çıkartmak ve yazma kabiliyetimi çok daha geliştirmek istiyorum.” dedi. 
Genç yazarın kitabı şimdiden en ünlü kitapçılarda yerini aldı. Başta D&R Kitap evlerinde satışa sunulan " Seninle Her Şeye Varım Ben" kitabı şimdiden büyük ilgi gördü.