Balyoz ve Ergenekon süreçlerinde Adalet Bakanlığı yapan DEVA Partili Sadullah Ergin'in ittifak protokolü kapsamında CHP listesinden aday gösterilmesi tartışma konusu oldu. Tepkilerin odağındaki Ergin,canlı yayında eleştirilere yanıt verdi.

 

Kendisinin Adalet Bakanı olduğunda Ergenekon soruşturmalarının başladığını belirten Ergin, "1 Mayıs 2009 tarihinde Adalet Bakanı oldum. Ergenekon soruşturmaları 2 sene önce başladı. Bu soruşturmalar 12 dalga geçiyor. Benden önceki bakan döneminde yüzlerce kişi tutuklanıyor, yargılamalar başlıyor. Ondan sonra ben Adalet Bakanı oluyorum. Yargılamalar üstüne geliyor." dedi.

MİT krizi sonrası bakanlık kadrosunu değiştirdiğini belirten Ergin, "Sadullah Ergin, Adalet Bakanlığı'na geldi orayı kadrolaştı diye bir söylem ve algı var. Ben Bakan olduğum gün o günkü unvanlı kadroların önemli kısmı yargılandı. Ben geldiğimde orada bulduğum kadroydu, 1 tanesini getirmiş değildim. Bıraktığım kadrolar bugün hepsi devletin en üst katındalar. Görevlerine devam ediyorlar. Söylüyorum; Adalet Bakanlığı'nın merkez kadrosunda ben geldiğimde 1 Mayıs 2009, 7 Şubat MİT krizine kadar mevcut kadroyla çalıştım. MİT krizinden sonra tabloyu görünce biz 15-16 ayda 24-25 kilit noktayı tamamen değiştirdik. 2012'den 2014'e kadar. Adalet Bakanlığı'nın can damarı olan birimlerinin hepsini değiştirdik. O kadrolar Cumhurbaşkanlığı kadrolarında, AYM'de üye" ifadelerini kullandı.