Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, AKP’nin Derya Ayaydın’ı milletvekili olarak İstanbul 2. Bölge 10. Sıradan ay gösterilmesine isyan etti.

 

Sosyal medya hesabından tepkisini gösteren Akgündüz, “Derya Ayaydın aday olmuş; Sibel Can ve Hülya Avşar'ı niye unuttular ki?” ifadelerini kullandı.

AHMET AKGÜNDÜZ KİMDİR

 

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, 12 Şubat 1955’te, Dıyarbakır, Malkaya, Çüngüş’te doğdu. Akgündüz, Gaziantep İmam Hatip Lisesi’ni ve Gaziantep Lisesi fen bölümünü bitirdi. 1980 yılında Erzurum Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nden, 1982’DE İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakiltesi’nden mezun oldu.

 

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne Hukuk Tarihi Araştırma Görevlisi olarak giren Akgündüz, 1983 senesinde yüksek lisans eğitimini ve 1986 senesinde de “İslam Hukukunda ve Osmanlı Tatbikatında Vakıf Müessesesi” adlı teziyle doktorasını tamamladı. 

 

TEZLERİNDE İNTİHAL

 

Doktora tezinin ve devam eden çalışmalarının yüksek oranda intihal içermesi yüzünden yurt içi ve yurt dışından çeşitli akademik çevrelerce suçlanan Akgündüz; iddiaların “Ermeni ve PKK yandaşı tezviratçıların” işi olduğunu iddia etti.

 

Bazı bilim insanları, Akgündüz'ün çalışmalarında yüzlerce paragraflık bilgiyi kaynak göstermeden, kendisi yazmış gibi kullandığını iddia ediyorlar.

 

AKP’DEKİ YOLSUZLUK

 

AKP’ye desteğiyle bilinen Akgündüz, AKP'de yolsuzluk yapanları kendisinin de bildiğini, ancak bunların Erdoğan’ı kirletmediğini ve Tayyip Bey’in hükûmetlerinin milletin malının sadece yüzde 20'sini yediğini' öne sürmüştür.

 

SOYKIRIM VE ÖLÜM FETVASI

 

Ahmet Akgündüz Akit TV’de, muhalif kesimlerin Kur’an’a göre ölüm cezası alması gerektiğini, 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tutulanların öldürülebileceğini söylemesi üzerine,[14] Hollanda Eğitim Bakanı İngrid van Engelshoven tarafından soykırım ifadelerine ilişkin soruşturma başlatılıp, Akgündüzün rektörlük yaptığı kurumun akreditasyonunun geri çekileceği belirtilmiştir.[15] Akgündüz'ün ölüm fetvasının Hollanda basınına düşmesinden sonra[16] Bakan Engelshoven tarafından ifadelerin korkunç olduğu, özel bir komite tarafından inceleceği ve Akgündüz’ün ifadelerini Hollanda standartlarına ve değerlerine aykırı olduğu tespiti yapılmıştır.