Eski Başbakan Yardımcısı ve TBMM Başkanı Bülent Arınç, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla AKP'ye sert eleştirilerde bulundu. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Cumhurbaşkanlığı danışmanlarına kadar uzanan yolsuzluk iddiaları sonrası AKP'ye yönelik eleştirileri yükseltirken, Arınç da partisine isyan etti.

Arınç "Son dönemlerde yolsuzluk, usulsüzlük ve organize suç örgütleri hakkında yapılan ifşaatlar ve ardından yaşanan gelişmeler kamu vicdanını ciddi bir şekilde örselemekte, AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinde de menfi bir algı oluşmasına neden olmaktadır. AK Parti bu değildir!" dedi.

2002 yılında göreve geldiklerinde en önemli önceliklerinden birinin 'Temiz Toplum' olduğunu söyleyen Arınç, bu nedenle hızla Meclis'te Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu kurduklarını kaydetti ve bu şekilde de birçok suç örgütünün adaletin önüne çıkmasını sağladıklarını savundu.

Yetkilerinin olduğu kurumlarda her iddianın arkasını araştırdıklarını ve hiçbir hususu göz ardı etmediklerini belirten Arınç, "Son dönemlerde yolsuzluk, usulsüzlük ve organize suç örgütleri hakkında yapılan ifşaatlar ve ardından yaşanan gelişmeler kamu vicdanını ciddi bir şekilde örselemekte, AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinde de menfi bir algı oluşmasına neden olmaktadır. AK Parti bu değildir! AK Parti, organize suç örgütlerine, nüfuz tüccarlarına ve illegal çıkar odaklarına karşı her daim kamu vicdanının bekçisi olmayı kendine görev edinmiştir" ifadelerini kullandı.

Bugün de yapılması gerekenin net olduğunu söyleyen Arınç, sözlerini şöyle noktaladı:

Kapsamlı bir hukukî süreç başlatılmalı ve iktidarı kendilerine zırh edinerek yasadışı işlere tevessül eden her kim var ise adalete teslim edilmelidir.

Adalet teşkilatımızın bu hususlarda üzerine düşen görevleri yerine getirmesi temennisi ile yeni adlî yılın hayırlı olmasını diliyor, tüm yargı mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum.

10 gün önce AKP'ye oy istemişti

Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Ağustos'taki Manisa mitingi öncesinde, “Cumhurbaşkanımızın daveti ile kendi güzel şehrimize geldim” demiş ve “İnşallah bu hizmetlerin devamı, bu iktidarın devamı, sizlerin beraberliği ile mümkün olacak” sözleri ile AKP'ye oy istemişti.